Zhubněte s pomocí vajec

Dopřejte si k snídani vejce a dodejte tělu potřebné vitamíny a minerály. Díky pravidelné konzumaci vajec můžete navíc zhubnout i nějaký ten nadbytečný kilogram, který vás trápí.

Tři velká vejce

Vejce obsahuje cenné vitamíny a minerály

Vejce obsahují velké množství bílkovin, které jsou velmi bohaté na esenciální aminokyseliny, dále pak antioxidanty, vitamíny A, D (20% denní dávky), E i K, vitamin B12, železo, fosfor, draslík, hořčík, selen a cholin.

Pravidelná konzumace vajec prospívá našemu zdraví

Pravidelná konzumace vajec pomáhá snižovat krevní tlak (díky peptidům v nich obsažených), podporuje zdravý vývoj a obnovu buněk, pomáhá předcházet slepotě a také pomáhá v boji s obezitou. Tvrzení, že pravidelná konzumace zvyšuje cholesterol, již bylo vyvráceno. Navíc bylo zjištěno, že vejce slouží jako prevence rakoviny, srdečních chorob, roztroušené sklerózy, poruch imunity či duševních chorob.

Tip:

Sníh z bílků smícháme s trochou citrónové šťávy a naneseme na mastnou a nebo smíšenou pleť. Přidáme-li k našlehaným bílkům lžíci olivového oleje, získáme tak domácí masku vhodnou pro zralou, suchou a unavenou pleť.

Vejce a štíhlá linie

Jedno vejce obsahuje pouhých 80 kalorií a pokryje až 15% denní potřeby bílkovin. Lidské tělo dokáže využít výživné látky v něm obsažené až z 95% procent. Světová zdravotnická organizace dokonce doporučuje konzumovat 10 vajec týdně.

Ve studii, která byla publikována v odborném časopise International Journal of Obesity vědci tvrdí, že pravidelná konzumace vajec pomůže ke štíhlé linii, zejména pokud si je dopřejete pravidelně k snídani. I když obsahují vyšší dávku cholesterolu, ostatní v nich obsažené vitamíny a minerály tělu dodají potřebné množství živin a nastartují jej tak pro větší výkon i výdej energie.

Kuchyňská úprava vajec

Nejméně stravitelná (a pro naší linii nejméně vhodná) jsou vejce vařená natvrdo a smažená na tuku. Nejvhodnější jsou vejce vařené takzvaně „na měkko", které vaříme ve vroucí vodě cca 3 minuty. Vejce kupujeme vždy čerstvé (po rozklepnutí musí bílek i žloutek zůstat ohraničené a celistvé), jejich trvanlivost činní 28 dní od data snášky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Souvisejicí články

Vázání na snowboardu

Snowboarding

07.03.2006

Tři kostky cukru

Craving

08.03.2006

Detail plaveckého bazénu

Aqua aerobic

08.03.2006

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2019 Railsformers s.r.o., Ochrana osobních údajů Cookies