Zimní fitness

Nechce se vám do fitness centra? V tomhle počasí se ani není čemu divit. O tom, že pravidelný pohyb je nutností, víme dost. Jak si ho v tomto chladném odbobí užít? Poradíme, jak se rozpohybovat, zlepšit kondici a ještě si zvednout náladu.

Růžové švihadlo

Vezměte ty to chladné chladné měsíce jako příležitost vyzkoušet něco úplně jiného. Hoďte klasické sporty za hlavu, možná se budete divit, jak vás „obyčejné“ věci rozpohybují a ještě užijete i trochu srandy.

Smím prosit?

Tančete doma nebo se zajděte pobavit na diskotéku. Doma si pouštějte hudbu ke všem činnostem. Zkuste tančit alespoň na jednu skladbu v pěkně rychlém tempu. Až se začnete potit, můžete se rozplývat blahem nad spálenými kaloriemi a posílenými svaly celého těla. Tanec dokáže formovat postavu opravdu skvěle a navíc vás nenudí jako jiné cvičení. Zapojte celou rodinu i děti, jistě si s vámi rády zablbnou. Kromě toho, že s hubnou budete hubnout, má ještě další pozitiva. Podle psychologů hudba sama o sobě zlepšuje náladu, snižuje riziko depresí a hladinu stresového hormonu v těle.

Sněhové hrátky

Pravda, teď ještě musíme počkat, až sníh napadne, teplota trochu opadne a můžeme se cvičením začít. Vytáhněte brusle, sáňky, boby a hurá do tělocviku. Bohatě bude stačit, když se půjdete projít do hlubokého sněhu, to bude pěkná makačka. Po pár sněhových procházkách budete nít nožky jako laňka. V případě, že chcete spojit příjemné s užitečným, nachystejte lopatu a dejte se do odhazování sněhu. Večer budete spát jako miminko.

Cvíčím podle DVD

Můžete si vybrat cvičení, které máte ráda. Seženete zumbu, aerobic, orientální tance i kickbox. Aby byl vidět výsledek, věnujte se cvičení u televize alespsoň dvakrát za týden. Odborníci doporučují jako zimní pohybovou aktivitu jógu. Jóga je totiž skvělá pro protažení celého těla a pro psychický odpočinek. Že jste jógu ještě nezkoušeli? Zkuste si něco stáhnout na YouTube.

Švihadlo v akci

Pes švihadlo vidíme skákat hlavně děti, jenže jde o jedno z nejjednodušších a nejúčinnějších cvičení. Skákání přes švihadlo se dá srovnat s jakýmkoli kardiovaskulárním cvičením. Při skákání přes švihadlo posílíte témeř všechny skupiny svalů. Druhý den určitě pocítíte i ty svaly, které úplně běžně nepoužíváme, například svaly v oblasti břicha. Švihadlo je výborná cvičební pomůcka, stojí pár korun, koupíte ho v každém hračkářství a navíc si ho kamkoli můžete vzít s sebou. Pokud patříte mezi ty, kteří se vymlouvají, že na cvičení nemají čas, tak tady neuspějete. Během necelých pěti minut stihnete i přes sto skoků. Dejte si patnáct minut za den a je o figuru postaráno.

Jde se uklízet

Využijte chladných dnů k důkladnému úklidu celého bytu, až příjdou teplé dny, nebude se vám do toho chtít. Drhnutí a leštění podlahy, kachliček v koupelně vám dá pěkně do těla. I vysávání je poměrně fyzicky náročné. Při takovém úklidu spálíte až 600 kalorií za hodinu. Pusťte si k úklidu hudbu a půjde to jako po másle.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies