Život nebo práce

Také patříte k lidem, které práce netěší a život jim začíná až po pracovní době? Pak se okrádáte o polovinu svého aktivního života a to je víc, než si kdokoli z nás může dovolit.

Žena lakující si nehty u stolu plném papírů

Život dítěte

Když se zamyslíte, kolik času strávíte myšlenkami o jiném či lepším zaměstnání nebo dokonce o životě bez práce a možnosti nakládat si se svým časem tak, jak se vám zrovna hodí? Někdy takové zamyšlení přinese své ovoce, zvlášť když jste přesvědčeni, že máte „na víc“ a vrhnete se do hledání nového místa. Často ale skončíte jen u té myšlenky, která vás ničí a zbytečně se obíráte o drahocenný čas, kterého má každý z nás jen trochu.

Chcete-li být šťastní, spokojení a vyrovnaní, začněte od základu. Jako příklad vám může posloužit malé dítě, které se do každé činnosti vrhá, aniž by naříkalo, jak je tohle či tamto otravné, neuspokojující, zdlouhavé apod. Malé dítě, ačkoli si ještě neuvědomuje veškeré hodnoty života, žije naplno, žije v přítomnosti a svou energii vkládá do každé činnosti stejnou měrou. Klíčem toho všeho je nalézt pozitivum tam, kde vidíte nebo cítíte jen negativa a začít si uvědomovat svůj život u všeho, co zrovna děláte.

Žijte přítomností, nelpěte na minulosti ani na budoucnosti

Protože svůj život nelze žít pouze po práci, život je příliš krátký na to, abychom ho žili jen pár hodin denně. Uvědomovat si přítomnost a žít ji není snadné, ale je to jediná možnost, jak život prožít kvalitně. Abychom nemuseli zjišťovat, že nám před očima proběhlo dvacet let a my ani nevěděli, co jsme za těch dvacet let vlastně dělali.

Důvod, proč se nám to někdy nedaří, je lenost. Aktivitu totiž vkládáme pouze do činností, které nás baví, jako například do svých koníčků. Pokuste se proto skloubit svůj život se zaměstnáním, alespoň na zkoušku. Potřebujete jen trochu chtít, zapojit vědomí a přemýšlet o tom, co právě v tuhle chvíli děláte.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies