Životopis - vytvořte si jedinečný

Dostali jste padáka? Střídáte v poslední době zaměstnání jako ponožky? Hledáte příčinu a máte strach z každého pohovoru? Napište si skvělý životopis! Když si dáte záležet, kariérové nedostatky zamaskujete nebo z nich uděláte přednosti.
Ležící žena s notebookem na klíně

Jak zvládnout životopis

V životopisu buďte struční

Nezapomeňte však na důležitá fakta. Text by měl vypadat uhlazeně a ukazovat Vás v nejlepším světle.
Dlouhá, květnatá souvětí nepůsobí profesionálně a čtenář velmi rychle ztrácí přehled.

Předchozí zaměstnání v životopisu

Co se týče okolností opuštění předchozí práce, napište jen fakta, kde a kdy jste pracovali, pokud jste odešli nedobrovolně. Pokud se Vás budou ptát na okolnosti, prozraďte, že jste zatoužili po změně. A právě tato firma vás velmi oslovila.

Střídáte často zaměstnání?

Může to vypadat podezřele? Z každého nového místa udělejte další zkušenost, zdůrazněte fakt, že jste v každém zaměstnání získali nové kontakty, přiučili jste se ve svém oboru novým technologiím.

Pokud se ucházíte o práci po delší době

Uveďte upřímně, co jste dělali - (práce na volné noze, studium, mateřská dovolená) Dlouho jste byli na cestách nebo na studijním pobytu? Zdůrazněte, jak Vaše zkušenosti mohou prospět firmě. Uveďte, že jste si procvičili angličtinu, navázali důležité kontakty, zjistili, jak funguje Váš obor v cizích zemích. Pokud jste v zahraničí pracovali, pochlubte se tímto faktem a udělejte z něj přednost.

Při pohovoru

Upozorněte, že se odmítáte spokojit s firmou, která Vám nabízí nezajímavou stereotypní práci a že hledáte zaměstnání, při kterém se naučíte novým věcem. Nastudujte si o konkrétní firmě co nejvíce informací.

Ve chvílích, které ovlivňují naši budoucnost jednoduše podléháme nervozitě. Proto si dejte záležet právě na písemném životopisu. Před vlastním pohovorem zhluboka dýchejte a zachovejte chladnou hlavu. Uvědomte si, že i šéfové jsou jen lidé. Konkurz pak pro vás bude hračkou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies