Zlepšení zraku bez operace

Život bez brýlí. Pro mnohé jen nedosažitelný sen. Avšak ne tak nereálný, jak se zprvu může zdát. Kromě laserové operace, existují v dnešní době i jiné metody, jak si pomoci od brýlí.

Namalované ženské oči

www.sxc.huVelkou roli hraje psychika

Metody, jak zlepšit zrak přirozenou cestou (tedy vlastním cvičením), mají většinou jedno společné. Podle nich se totiž v případě špatného vidění nejedná jen o fyzický projev, ale důležitou roli tu sehrává také psychika. Negativní psychický zážitek z minulosti, stav kdy nechceme něco „vidět“ je zpravidla spouštěčem zhoršování zraku.

Co metoda obnáší

Cviky, které se při takové metodě provádějí, jsou zaměřeny na odstranění napětí nejen v očích, ale i v celém těle. Aby člověk dosáhl uvolnění, provádí se automasáž energetických bodů, které souvisí se zrakem. Tedy například očních víček, ale i ramen a šíje. Současně je nutné posilovat oční svaly. Stejně tak důležitá je ale i práce na psychické rovině.

Cesty k těmto metodám jsou různé – existují kurzy, k dostání jsou i knihy a cd. Stále však platí, že nejvíc publikací na téma samoléčení zraku vychází v USA, kde jsou v této oblasti nejdále.

Komu může pomociwww.sxc.hu

Lidé, kteří se metodou samoléčení zraku zabývají, uvádějí, že pomoci si lze prakticky při všech očních vadách. Potíže lze zmírnit, zastavit, ale i úplně odstranit. Věk přitom nehraje žádnou roli. Zlepšit zrak si podle nich může i sedmdesátiletá babička. Za jak dlouho se to podaří, je však velmi individuální. První pokroky jsou ale prý patrné už za 6-8 týdnů.

Nic není zadarmo

Ptáte se, kdyby bylo všechno tak jednoduché, proč by lidé podstupovali rizikové operace Samoléčení zraku není zatím příliš rozšířeno a odborná veřejnost je k němu většinou skeptická.

Zatímco laserová operace je pro samotného pacienta jednodušší varianta, která nevyžaduje žádné úsilí, u cvičení je nutná pravidelnost a pevná vůle. Pokud chce člověk dosáhnout úspěchu, musí cvikům obětovat zezačátku necelou půlhodinu denně. Praxí se časová náročnost snižuje.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies