Zloději číhají... - jak bránit majetek proti zlodějům

Dovolená a dlouhá nepřítomnost v bytě láká chtivé zloděje. Jak se vyhnout nepříjemnostem s vykradeným bytem či domem? Existují elementární pravidla, které se vyplatí dodržovat.
Střecha osvětleného domu

Zloději číhají na váš majetek

Nejen během dovolených mají zlodějové své žně. Jejich důmyslné pozorování bytových jednotek a domů si vyžaduje se vzrůstající úrovní domácností větší zabezpečení.

Zloději číhají – pořiďte si pojištění domácnosti

Pokud jste majitelem bytu či domu určitě se vyplatí vyčíslit svou hodnotu movitých věcí a sjednat si pojištění domácnosti. Výše pojistného by se měla odvíjet od skutečné hodnoty movitých věcí. Dále je ovlivněna rozsahem pojištěných rizik, lokalitou, kde se nemovitost nachází, mírou zabezpečení domácnosti apod.

Zloději číhají – pořiďte si kvalitní zabezpečení

Pokud si sjednáte pojištění domácnosti bude od vás pojišťovna vyžadovat určité minimální zabezpečení nemovitosti. Ani pokud si žádné pojištění nesjednáte určitě oceníte pocit jistého bezpečí, které vám zajišťuje kvalitní zabezpečení. Na trhu je řada firem, které vám zhotoví speciální bezpečnostní dveře (i s elektronickým zabezpečovacím zařízením), vyplní zárubně dveří betonem, nainstalují bezpečnostní systémy, namontují rolety na okna apod. Pokud máte na dveřích obyčejný zámek nemůžete očekávat, že vaše domácnost bude v bezpečí.

Zloději číhají na vaši nepřítomnost

Sjednáte-li si pojištění domácnosti a navíc jste udělali maximum pro vaše zabezpečení domácnosti – můžete klidněji spát. Nicméně pokud budete delší dobu nepřítomni, vyplatí se dodržovat určitá pravidla, která zloděje může klamat.

Zloději číhají – několik rad jak na zloděje

  • Při odchodu zamykejte všechny zámky, zkontrolujte zda jste zavřeli všechny okna a dveře.
  • Pořiďte si kvalitní bezpečnostní dveře s vysoce kvalitním bezpečnostním zámkem.
  • Pokud bydlíte v přízemí, vyplatí se nainstalovat si na balkóny, případně i do oken okrasné mříže nebo spolehlivé zavírání oken.
  • Cennosti a šperky nenechávejte doma. V případě delší nepřítomnosti si můžete pronajmout trezor v bance.
  • Požádejte svou rodinu nebo známé, aby vám v případě dlouhodobější nepřítomnosti vybírali poštu, kontrolovali byt, větrali.
  • Nezatahujte rolety – upozorní na vaši nepřítomnost.
  • Schovávejte doklady od drahé elektroniky. V případě krádeže je možné dohledání pomocí výrobního čísla.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies