Zlomeniny a léčba zlomenin

Kosti jsou po většinu našeho života velmi pevnou tkání, i když s přibývajícím věkem se jejich pevnost zmenšuje. Avšak pevnost kostí snižuje tah okolních svalů a jestliže je působící násilí dostatečně dynamické, stačí malá síla a zlomenina je tady. Pomoci při léčba zlomenin může Femoralex, potravinový dopňěk, který obsahuje látky podporující léčbu zlomenin. 

Rentgen rukou

balení femoralexuZlomeniny – co je kost

Existuje mnoho definic pro kost. Tou nejznámější je, že kost je bílá, tvrdá, pojivová tkáň, která je specializovaná pro ochrannou a podpůrnou funkci. Skládá se z buněk a mezibuněčné hmoty, do které se ukládají minerální látky. Právě mezibuněčná hmota je zodpovědná za pevnost a pružnost kosti. Dále je kost pokryta tenkou, citlivou a dobře prokrvenou vrstvou (okosticí), důležitou pro výživu kosti.

Jak poznat zlomeninu?

V některých případech je velmi jednoduché zlomeninu poznat. Jde například o případy, kdy vidíme nenormální pohyblivost v místě, kde je nečekaná. Třeba ohnutí uprostřed předloktí do pravého úhlu. Dalším případem je vzniklá deformace nebo případ, když při pohybu kostí cítíme či slyšíme tření úlomku o sebe. V případě otevřené zlomeniny, ze které ční úlomky kostí, nelze o zlomenině pochybovat. Otok, bolest, krevní výron se u zlomeniny vyskytuje pokaždé.

První pomoc a léčba zlomeninmléko a sýry

Jestliže dojde ke zlomenině, je třeba ji znehybnit. Tím se sníží jak bolest, tak riziko dalšího posunu úlomku. Způsob znehybnění závisí na tom, jaká kost je zlomená. Při první pomoci je třeba také myslet na to, že mohou být poraněny i sousední orgány (mícha, mozek, plíce atd.). 

V případě, že nejde o komplikovanou zlomeninu, bude pacient vyřazen z běžných činností až 6 týdnů, pokud jde o zlomeninu komplikovanou, čas bude ještě delší. Jak léčbu zlomenin urychlit a podpořit? Sáhněte po doplňku výživy - Femoralex. Aby se zlomenina dobře a rychle hojila, je třeba dodávat vápník. Ale tady je malý háček. Můžete se ládovat vápníkem, ale bez vitaminu D a K to bude k ničemu. Vápník se totiž sám do kosti nedostane. Femoralex oba zmiňované vitamíny obsahuje a ještě k tomu mléčnou bílkovinu laktoferin. Kombinace těchto látek zaručuje transport vápníků do potřebného místa a tím pádem také efektivní a rychlejší léčbu zlomeniny. 

 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies