Znáte schopnosti rakytníku?

Už po staletí vědí léčitelé tradiční čínské a tibetské medicíny to, co nyní objevují farmaceutické společnosti ze Západu. O blahodárných účincích rakytníkového oleje není pochyb a potvrzují jej i vědecké studie. Pojďte se s námi dnes podívat, jak může rakytníkový olej pomoci i Vám.

Větvička rakytníku

Jednou z vlastností rakytníku, jež by mu mohla závidět řada výrobců tělových krémů, je jeho schopnost udržovat pokožku vlhkou. Složení rakytníku pak nejenže pomáhá zmírnit poškození buněčných membrán okolními vlivy, ale také slouží k regeneraci již poškozených buněk.

Pomoc při popáleninách a přírodní opalovací krém

Vědecké studie už potvrdily schopnost rakytníku urychlit hojení popálenin a schopnost vitamínů C, E a betakarotenu zmírnit poškození pokožky UV zářením (rakytníkový olej lze tedy považovat za přírodní opalovací krém s nízkým UV filtrem). Zejména vzácné Omega 7 mastné kyseliny pak podporují správnou funkci štítné žlázy, která vyživuje kůži, vlasy a nehty hormony. Pokud se Vám tedy loupe kůže či trpíte suchou kůži z důvodu nesprávné funkce štítné žlázy, rakytníkový olej by Vám měl pomoci.

Ženy ocení schopnost rakytníku vyhlazovat pleť

Pokud jste se dostali až na tyto řádky, už Vás asi nepřekvapí, že rakytníkový olej dokáže vyhladit vrásky či oddálit jejich vznik. Však se podívejte na složení některých z revitalizačních pleťových krémů a porovnejte je se složením rakytníkového oleje. Podobnost je zde zřejmá.

Pokud si přečtete chválu, kterou na rakytníkový olej pějí obyvatelé západního světa, bude Vám jasné, proč má rakytník už po staletí neotřesitelnou pozici v tradiční východní medicíně. Neváhejte tedy a vyzkoušejte blahodárné účinky rakytníkového oleje (doslova) na vlastní kůži.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies