ZOO a safari Dvůr Králové

ZOO ve Dvoře Králové nabízí klasickou zahradu se všemi pavilony a s více než 2 400 zvířaty, velké výběhy a Africké safari, kde se návštěvníci mohou projíždět mezi volně puštěnými kopytníky a ptáky.
Lev s otevřenou pusou ohlížející se dozadu

Návštěva ojedinělého ZOO ve Dvoře Králové se skládá ze dvou částí: areálu safari s volným pohybem afrických kopytníků a projížďkou autobusem v klasické ZOO.

ZOO Dvůr Králové – pavilony a expozice

Pavilon šelem

Jelikož je ZOO Dvůr Králové specializováno na Afriku, žijí i její druhy šelem v Africe. Expozice šelem jsou zaměřeny na pavilon psovitých šelem, kočkovitých šelem a několik menších expozic.

Ptačí svět

Zde můžete zhlédnout až 80 ptáků ve voliérách, které jsou od návštěvníků odděleny tenkými ocelovými strunami. Ptačí svět v ZOO Dvůr Králové je rozdělen na dva biotopy, jimiž je savana a tropický les.

Vodní svět

Vodní svět je jedním z nejatraktivnějších pavilónů královédvorského ZOO. Představuje tropické prostředí a živočichy, kteří žijí ve vodě nebo jsou na ni vázaní.

Pavilon hrošíků

Tento menší pavilon představuje deštný les Afriky, což je prostředí hrošíků liberijských (příbuzní hrochů).

Pavilon lvů

Pavilon lvů má rozlohu 170 m2 a je pro veřejnost přístupný celý rok. Prostředí představuje africkou savanu s kmeny stromů a umělými jezírky.

Pavilon primátů

V pavilonu opic najdete největší soubor lidoopů v České republice. Je tvořen skupinami orangutanů, šimpanzů a goril.

Letní výběh

Letní výběh je přístupný od dubna do října. Ke spatření je zde několik druhů afrických kopytníků a ptáků.

Pavilon africké savany

Pavilon představuje africkou savanu známou vysokou hustotou velkých zvířat. Kromě slonů zde můžete vidět pro savanu typické ptáky, snovače nebo damany.

Pavilon pro okapi

ZOO Dvůr Králové chová jako jediná v České republice dva samce okapi, což je pralesní žirafa z rovníkové Afriky.

Svět dinosaurů

Ve světě dinosaurů je k vidění 13 modelů dinosaurů v životní velikosti mezi něž patří například: Minmi, Tyrannosaurus, Ketrosaurus, Ichtyosaurus a mnoho dalších.

Safari Dvůr Králové

Safari Dvůr Králové je velké 27 hektarů kde ve třech vzájemně oddělených výbězích, můžete zhlédnout nad 130 kopytníků a 60 druhů ptáků.


Největší atrakcí královédvorského safari jsou hřebci zeber, antilopy losí, skupiny vodušek a pakoní, ale i domorodý skot watusi s mohutnými rohy dlouhými až 110 centimetrů. Na rybnících krásně vynikají pelikáni, husy a kormodáni.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies