Zoubková víla - dodržujete tuto tradici?

Většina z vás už někdy slyšela o zoubkové víle a jejím poslání. Ale to nemusí znamenat, že tuto tradici praktikujete i u vás doma? Těm, kteří neví, kdo to je a proč přichází, to rádi vysvětlíme.

dítě usnulo

 

Kdo je zoubková víla a kdy se začíná objevovat?

 

Mléčné zoubky začínají dětem vypadávat asi ve věku 6 let. Máte tedy dost času, abyste si promysleli, jestli u vás bude zoubky vybírat zoubková víla. Jak tato víla vypadá sice nevíme, ale objevuje se pouze v noci. Lákají ji mléčné zoubky. Prohledává dětské pokoje a nejčastěji objevuje zoubky pod polštářem. Pokud jí chcete hledání usnadnit, řekněte dětem, ať ho schovají pod polštář. Když jim k tomu ještě řeknete, že tam ráno najdou odměnu, můžete se spolehnout, že ho pod ten polštář opravdu dají. 

 

K čemu jsou víle dětské zoubky? Čím byste měli odměnit své dítko?

 

Této otázce se od vašeho mrněte pravděpodobně nevyhnete. Důvod, proč víla potřebuje zoubky, si můžete vymyslet sama nebo můžete čerpat z internetu. Můžete dítěti říct, že víla potřebuje zoubky pro nové děti, staví si zoubkový zámek, vyrábí z nich perly nebo jim řekněte, že víla zoubky recykluje. Odměna za zoubek může být jakákoliv. Může to být malá hračka, pastelky, knížka nebo penízky. Každopádně si dejte pozor, aby odměny dítě nemotivovaly natolik, že si je bude chtít sám vytrhnout.

 

Pohádkou o zoubkové víle můžete své dítě i motivovat!

 

Když dětem povyprávíte pohádku o zoubkové víle, která jim za každý vypadlý zoubek dá odměnu, moc je tím nemotivujete. Zkuste pohádku dokončit tím, že odměnu dává jen takovým dětem, které se o své zoubky krásně starají. Když nebudou správně vyčištěné nebo si je vyčistí jen jednou denně, víla je neodmění. Zoubek musí být také zdravý, takže je tím můžete nalákat i na ovoce a zeleninu.

 

Zajímavosti

 

Pohani v dávných dobách věřili, že vypadlé zuby mohou přilákat zlé čarodějnice, které vás pak budou moci uhranout. Tenkrát byla doba s vysokou dětskou úmrtností a proto není divu, že se rodiče o svá dítka strachovali. Vypadlé zoubky se pohřbívaly pod zem, aby se k nim nedostaly zlé bytosti. Někteří lidé měli své první zoubky a první ustřižené vlásky schované na bezpečných místech. Měli je celý svůj život, aby je pak spolu s nimi pohřbili do rakve. Chtěli si tak pojistit, že jejich duše bude mít tělo v kompletní podobě.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies