ZP MV ČR nabízí balíčky pro rodiny s dětmi

Prevence a péče o zdraví je součástí zdravého životního stylu. Záleží to na každém z nás, jak o své zdraví pečujeme. Vznikají ale také preventivní programy pro klienty zdravotních pojišťoven.

Dítě líbající ženu na tvář

Životní styl odráží náš přístup ke zdraví

Zdravý životní styl odráží veškerý náš přístup, který k sobě a ke své rodině máme. Se zdravým životním stylem se pojí aktivity, které vedou k posílení nejen fyzické stránky, ale také duševní. Patří zde nejen sport, pohyb, odpočinek, životospráva, ale také péče o duševní zdraví a o vzhled. Zdravý životní styl je tak účinnou prevencí, jak zabránit pozdějším zdravotním komplikacím.

Balíčky pro dobrou kondici

Preventivní programy, které se snaží zabránit pozdějším zdravotním komplikacím, by měly být v zájmu každé zdravotní pojišťovny. Jen tak je možné snížit pozdější možné náklady spjaté s léčbou a nápravou zdraví. Jednou ze zdravotních pojišťoven, která má ojedinělý program motivující ke zdravému životnímu stylu, je Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR. Ta vytvořila tzv. preventivní balíčky, které oslovují všechny skupiny pojištěnců. Pro děti je určen tzv. Prevenar.

Balíček pro rodinu s dětmi jako preventivní program

V současnosti vzniká řada preventivních programů zaměřující se na nejrůznější problematiku. Preventivní programy mají za cíl nejen předcházet problémům, ale také na ně upozorňovat. Celoplošné preventivní programy poučují např. o možných důsledcích rizikového životního stylu, upozorňují na onkologickou problematiku, sociálně patologické jevy apod. Poučená veřejnost tak může mít zodpovědnější přístup ke svému zdraví. Do preventivních programů spadají také pravidelné lékařské prohlídky, které umožňují podchytit včas zdravotní problémy.

Balíček pro rodiny s dětmi a Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR

Jedním z preventivních balíčků, který nabízí Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR je Balíček pro rodiny s dětmi od 1 do 15 let. Tento kombinovaný balíček upozorňuje na jarní či podzimní potřeby a aktivity dětí a rodičů. Zohledňuje nejen bezpečnostní stránku sportovních aktivit (nutná je cyklistická či lyžařská helma), ale také propaguje pohybové aktivity a důležitost vitamínů.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies