Zuby dětí - péče o mléčný chrup

Rodiče často neberou čištění mléčných zoubků tak vážně jak je potřeba. Mléčné zoubky mají podle lékařů významnou funkci, proto je důležité o ně pečovat...
Chlapec s otevřenou pusou u zubaře
Mléčné zuby mají významnou funkci, pokud jde o místo pro zuby zbývající. Pokud mají zuby kaz, musí se vytrhnout a to je pro vývoj dásní a celého systému druhých zubů značně nepříznivé.

Pro zdravé mléčné zuby dětí

  • Dětem nedávejte na noc pít slazené nápoje (vynechte veškeré nápoje obsahující cukr - slazený čaj, ovocné šťávy). Tyto nápoje rozleptávají dětským zubům sklovinu.
  • I mléčné zuby je bezpodmínečně nutné minimálně dvakrát denně vyčistit.
  • Zoubky dětí reagují i na ovocné kyseliny - ty změkčují sklovinu. Proto je po konzumaci ovoce a šťáv vyčistěte (počkejte však 30 minut od konzumace).
  • Pro děti jsou přímo určeny dětské kartáčky (k dostání pro různé věkové skupiny). I pro ty nejmenší platí výměna starého kartáčku za nový po osmitýdenním používání.
  • Vhodná péče o mléčné zuby vašich dětí v nich vypěstuje důležité hygienické návyky.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies