Zuby - zmírněte bolest

Bolesti zubů jsou jedny z nejnepříjemnějších. Přestože o své zuby pečujete, používáte dentální nit, vyhýbáte se sladkostem a chodíte na pravidelné prohlídky k lékaři, mohou vás bolesti zubů přepadnout. Než se dostanete k zubaři, zkuste bolest zmírnit.

Pootevřené ústa

Zmírněte bolest zubů silou hřebíčku

Při akutní bolesti zubů okamžitě potřete dáseň několika kapkami hřebíčkového oleje (potřete dáseň pod nebo nad citlivým místem) nebo celý hřebíček žvýkejte. Hřebíček působí jako anestetikum (obsahuje eugenol). Tato metoda však není vhodná pro těhotné ženy.

Zmírněte bolest bylinkami

Proti bolesti zubů působí odvar z chmele a kozlíku lékařského. Smíchejte po lžíci z obou bylin, směs zalijte sklenicí vroucí vody a nechte 10 minut odstát. Poté vypijte.
Bolest tišší také echinacea. Echinaceová tinktura (zakoupíte v lékárně) je použitelná například na tamponku - poté přiložte na bolavý zub a po několika hodinách opakujte.

Zmírněte bolest zubů vyplachováním úst

Jako kloktadlo použijte silný čaj ze šalvěje. Šalvěj působí antisepticky, tlumí zánět a bolest zubů zmírňuje.
Úlevu při bolesti zubů přináší i vyplachování úst výtažku z puškvorce, který působí antibakteriálně. Lžíci puškvorce zalijte čtvrtlitrem studené převařené vody a nechte přes noc odstát. Ráno ohřejte a do sklenky vody vždy nakapejte pět kapek. Vyplachujte ústa třikrát denně.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies