Zvládněte pracovní týden s úsměvem

Pracovní týden nemusíte pouze přežívat. Nemyslete hned po probuzení na to, že musíte jít do práce, kde na vás čeká hromada úkolů. Změňte svůj přístup a začněte se do práce více těšit.

Jak přežít pracovní týden

 

Start do nového dne

 

Podle toho, jak ráno vstanete z postele, se bude odvíjet celý den. Neodkládejte zvonění budíku na později, abyste se mohli ještě pár minut dospat. Akorát si tím ublížíte, protože napodruhé usnete tvrději a budete unavenější, než kdybyste vstali z postele hned na první zazvonění.

 

Raději se po probuzení usmějte a řekněte si alespoň 3 věci, které vás naplňují radostí a štěstím. Buďte vděčná, že máte chytré a krásné děti, milujícího partnera, moderně zařízený dům nebo že jste získala práci, o které se vám ani nesnilo. Nemyslete na negativní věci, uvědomte si, že někteří lidé jsou na tom mnohem hůř a buďte vděční za to, že můžete žít, tak jak chcete.

 

Pracujte efektivněji

 

Můžete si zkusit psát veškeré úkoly - pracovní i ty domácí. Pokud máte hodně práce a málo času, je zapisování důležitých věcí skvělou pomůckou. Splněné úkoly si můžete přeškrtnout nebo označit “fajfkou”. Díky tomu budete vždy vědět, na co dalšího se musíte zaměřit a uvidíte, jakou budete mít radost z toho, jak vám povinnosti krásně ubývají.

 

Nezapomínejte na motivaci

 

Chcete mít práci kvalitně odvedenou, ale zároveň i rychleji hotovou? Pak vyzkoušejte 25 minutovou techniku. Soustřeďte se jen na svou práci a nenechte se nikým vyrušovat (kromě nadřízeného samozřejmě) celých 25 minut. Pak 3-5 minut jen odpočívejte, abyste načerpala další síly.

 

Jestli chcete, klidně si nastavte budík, abyste nemuseli neustále hlídat čas. Během těch pár minut odpočinku, se můžete těšit, že si večer zajdete do kina, přečtete si knížku nebo přemýšlejte o tom, že se už blíží termín vaší dovolené. Pokud jedete k moři, tak se už můžete pomalu těšit na šumění moře a krásně rozehřátý písek.

 

Nezapomeňte žít i mimo práci. Kromě pracovních povinností si plánujte posezení s kamarádkou, romantickou večeři s partnerem nebo už přemýšlejte, co chcete dělat další víkend. Mějte radost i z maličkostí jako třeba večeře, kterou vám připravil váš milovaný, i když se mu zrovna nepovedla.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies