Zvyšte kapacitu svého mozku!

Domníváte se, že se svou inteligencí nic nenaděláte? Omyl! Kapacitu svého mozku můžete neustále zvyšovat.

Zamyšlený muž s pokrčenými ústy

Víte, co jíte?

Kapacita mozku je z části dána geneticky, z části ale souvisí také s tím, jakým způsobem života žijeme. Důležité je nejen to, jestli kouříme nebo pijeme alkohol, ale také co jíme. Negativní vliv mají na naši inteligenci tučná jídla, ale i nízkokalorické diety, stres a dlouhé sledování televize. Pozitivně na mozek působí hořká čokoláda.

Mozek je třeba trénovat

Pro zvýšení kapacity mozku je důležité žít zdravým životem a mozek neustále trénovat – čtením, luštěním křížovek, učením se, zkrátka čímkoliv, kdy je mozek zatěžován. Ke zvyšování rozumových schopností slouží i mnoho počítačových nebo stolních her. Specialisté také doporučí snažit se žít plnohodnotně. Radost ze života je nejlepší doping pro váš mozek!

Inteligenci zvyšuje i umělecká činnost

V dnešní přetechnizované době se praktické a tvořivé předměty opomíjejí. Tvořivá činnost přitom přináší radost ze života i utužení sebevědomí. A co víc – vědci zjistili, že i umělecká činnost jako je například herectví, tanec, kreslení nebo hraní na hudební nástroj zvyšuje inteligenci. Patrně je to dáno tím, že umění zlepšuje jiný aspekt vnímání, než který cvičíme běžně. Tím, že trénujeme i jinou část mozku dochází k jeho celkovému posílení.

Chcete-li tedy, aby se vaše dítě zlepšilo ve škole, postarejte se i o jeho umělecké vzdělání. Přihlašte jej třeba do dramatického kroužku nebo tanečního kurzu. Každé dítě tíhne k jinému druhu umění – zjistěte, co baví vašeho potomka a podporujte jej v něm!

Další překvapivé posilovače inteligence

Inteligenci pomáhá posilovat i čtení nahlas, hraní si s malými dětmi nebo podrobné líčení toho, co jste za celý den prožili (musíte vzpomínat a posilujete tak pamě't). Kapacitu mozku a tvořivost ale zvyšuje i cestování, kdy jste donuceni přizpůsobovat se novým podmínkám a stimulovat představivost.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies