10 důvodů, proč být EKO

Připadá vám ekologické chování zbytečné? Je pravda, že na znečištění ovzduší se podílejí především továrny a velké firmy. Jenže lidstvo je tvořeno jedinci a snaha každého z nás se počítá! Máme pro vás 10 důvodů, proč se vyplatí být EKO.
Malá zeměkoule v dlani

Protože je to in

Chovat se ekologicky je nejen rozumné, ale také moderní. Pořízení ekologického automobilu nebo ekologického bydlení si mohou sice dovolit jen movitější lidé, existuje ale spousta jiných, levnějších variant, jak být eko. Například třídění odpadků vás nic nestojí.

Prospívá to zdraví

Pokud se raději projdete do obchodu pěšky než abyste se vozili autem, jste šetrní k ovzduší, které dýcháte, a zároveň děláte něco pro své zdraví. Do kategorie eko spadá také nákup a konzumace bio potravin.

Pro dobrý pocit

I když možná nevidíte výsledky svého snažení přímo, máte z něj alespoň dobrý pocit. Navíc, úspory nás učí skromnosti a disciplíně.

Ušetříte

Vyměňte klasické žárovky za úsporné, upřednostňujte ledničku třídy A, LCD monitor před CRT monitorem, vypínejte televizi, rádio i počítač, pokud je nepoužíváte. Netiskněte všechny e-maily, které dostanete. Všemi těmito kroky šetříte přírodu i svou peněženku.

Abychom mohli dýchat

Lidé a stromy se navzájem potřebují. Dýcháním přeměňujeme kyslík na oxid uhličitý, ten zase potřebují stromy, aby mohly produkovat kyslík. Je to dokonalý koloběh, který narušujeme nadměrnou spotřebou papíru a výrobků ze dřeva vůbec. Jestliže by nastala situace, kdy by na zemi neexistoval jediný strom, lidstvo by se v podstatě udusilo. Neplýtvejte proto papírem, nezavdávejte příčinu k dalšímu kácení lesů. Pomoci můžete také tak, že za svůj život zasadíte alespoň jeden strom.

Pro čistější prostředí

Všichni chceme žít v příjemném, čistém prostředí, ale mnohdy se tak nechováme. Odpadky patří do koše, ne na zem, nemluvě o nedopalcích cigaret.

Kvůli našim dětem

Ekologické chování se vyplatí, a to zejména kvůli našim potomkům. Pozdější následky znečištěného životního prostředí už nic nezachrání, proto je třeba jednat ihned.

Můžete znovu využít již použitých věcí

Většina věcí, které vyhazujete, je recyklovatelná. Kupujte zásadně produkty balené v recyklovatelných obalech a na nákup si berte tašku z domu, abyste nemuseli kupovat novou.

Inspirujete ostatní

Ať už děláte cokoliv, vždy jste příkladem pro ostatní. Ti svědomitější vás budou následovat. I jeden člověk může hodně změnit!

Protože jste chytřejší

než politici, kteří tvrdí, že globální oteplování je mýtus a chcete si, stejně jako miliony dalších obyvatel této planety, zachránit zadek.

Zajímáte se o ekologii? Přečtěte si tyto články:

Třídění odpadu

Smog – zabiják v šedém plášti

Globální oteplování – jaké následky hrozí?

Velký bariérový útes v ohrožení

Pokryje naši zemi poušť?

Ekomóda – návrat k přírodě

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies