Akupresura

Jedná se o příbuznou metodu akupunktury. Není zde použito akupunkturaních jehel, ale hlubokého tlaku prsty na vybrané místa na fyzickém těle, které se lokalizují podél neviditelných energetických kanálů.

Ruka sypající písek na nohy

Proč si vybrat akupresuru?

Klinické studie akupresury jsou velice povzbudivé. Technika akupresury má velice slibné výsledky při častém zvracení, dále při nevolnostech, v době těhotenství a při cestování. Je rovněž řada lékařů, kteří považují aplikaci akupresury za vhodnou při bolestech hlavy. Méně časté jsou jednoznačné výsledky při pomoci snižování nadváhy, léčbě plicních onemocnění, zvýšení imunitní odolnosti a odstraňování fobií.

Jak probíhá aplikace akupresury?

Jedná se o příbuznou metodu akupunktury. Není zde použito akupunkturních jehel, ale hlubokého tlaku prsty na vybrané místa na fyzickém těle, které se lokalizují podél neviditelných energetických kanálů. Existuje japonský systém Shiatsu a čínská variace Tuina, která navíc obsahuje masírovací čínské techniky. Akupresurní klientela se vykonává tradičně na rohoži nebo na masérském stole. Praktik vykonávající akupresuru by měl být oblečen v lehkém a příjemném materiálu. Tlak na tělo klienta je vytvářen s různou intenzitou a to pomocí prstů, loktů a případně i nohou.

Čas pro aplikaci akupresury?

Akupresurní klientela trvá 30 až 60 minut.

Jak často chodit na klientelu akupresury?

Východní medicína vidí v této terapii vhodný způsob pro udržení stálého zdraví a rovnováhy tělesné energie. Západní kultury vyhledávají akupresuru především při potížích jako je například ztuhlost krční šíje a další především fyzické problémy spojené s vnitřním napětím, únavou očí, bolestí hlavy apod. Akupresurní klientela může být aplikována pravidelně nebo podle aktuálních potřeb.

Kdo by se měl vyhnout akupresuře?

  • Lidé s orthopedickým zraněním.
  • Lidé s křehkými kostmi.
  • Lidé se zvýšenou krvácivostí.
  • Lidé používající nitrožilní drogy.
  • Lidé používající steroidní léčbu.
  • Při těhotenství je vždy nutno poradit se s lékařem!
  • Lidé s cukrovkou.
  • Lidé s nemocí cév.

Vedlejší účinky akupresury?

U některých klientů se mohou dostavit pocity ztráty rovnováhy. Mohou se dostavit bolesti způsobené masáží měkkých tkání, uvolňováním zablokovaných energetických center nebo vyplavováním škodlivých látek.

Jak vybrat vhodného terapeuta?

Existuje mnoho stylů, které praktikuje celá řada terapeutů. Prvky a metody se v zásadě příliš neliší. V západní kultuře se obvykle vynechává filozofický úhel pohledu. Před klientelou se nezapomeňte informovat o dosaženém vzdělání terapeuta v teorii a praxi akupresury. Pro terapeuta by neměl být problém bez problému předložit oprávnění k výkonu praxe s podpisem svého mistra.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies