Alternativní medicína

Alternativní medicína je jakýmsi zástupcem tradiční medicíny, kterou známe z běžného života. Používá se tam, kde je třeba postupovat jinou cestou než, nám více známou, cestou klasické medicíny.
Barevné lesklé kameny

Alternativní medicína – o co jde

Alternativní medicína se snaží přimět pacienta k aktivní účasti na terapii, čímž v něm probudí samořídící pochody, které v nejlepším případě vedou k odstranění příčiny nemoci.

Alternativní medicína – metody

Existuje mnoho metod, které se do alternativní medicíny řadí – přes bylinky, homeopatii, čínskou medicínu, regresní terapii až po šamanské léčení a jiné metody. Tyto metody alternativní medicíny se ve většině případů uplatňují při léčbě chronických onemocnění.

Alternativní medicína - nejznámější alternativní terapie

Arteterapie

Arteterapie umožňuje pacientům vyjádřit své obavy, sny, zájmy a fantazie za pomocí malby, kresby či modelováním sochařské hlíny.

Aurikulární terapie

Zvláštní forma akupunktury, při které se používají body lokalizovány na uchu. Soudí se, že různé body na uchu představují různé části těla.

Bioenergetika

Bioenergetika užívá kombinaci pohybů, dechových cvičení a psychologických komentářů k problémům žití (deprese, nedostatek sebevědomí, úzkost). Více v článku přímo o bioenergetice.

Biorytmy

Jedná se o způsob vysvětlení příznivých i nepříznivých okamžiků, které prožijeme během dne či týdne.

Klinická ekologie

Klinická ekologie je založená na přesvědčení, že příčinou nemoci jsou faktory životního prostředí. Můžou to být alergie na potraviny, radiace, nebo znečištění ovzduší či vody.

Léčení barvami

Zastánci léčení barvami věří, že barvy pomocí elektromagnetického spektra ovlivňují náladu, čímž mohou být použity k ovlivnění psychických i fyzických stavů. Barvy mají přímo magickou léčivou moc...

Kraniální osteopatie

U této metody není zapotřebí skoro žádná fyzická manipulace. Kraniální osteopatie je zaměřena na lebku a míchu. Slyšeli jste o diagnostickém přístroji OBERON?

Léčba krystaly a drahými kameny

Každý drahý kámen vyzařuje vibrace jež napomáhají léčení. Kameny se ponořují do vody, která nasává jejich energii. Voda se potom používá k léčbě chorob. Přečtěte si článek o léčbě kameny, dozvíte se spoustu zajímavých informací.

Baňky

Zahřáté skleněné baňky se umístí na tělo pacienta a jak postupně chladnou, tak vytváří vakuum. Tím se nasává krev a nadzvedá kůže pod baňkou. Tato teorie tvrdí, že se tak odstraňují toxiny z těla. Více o baňkování ZDE.

Flotační terapie

Flotační terapie se provádí uzavřením v tmavé teplé a nehlučné vodní komoře, která může napomoci k hluboké relaxaci, ale může také způsobit akutní paniku.

Galvanismus

Jakási forma elektroterapie, při které přímý elektrický proud prochází tělem, čímž posiluje systém a uvolňuje napjaté svaly.

Kineziologie

Kineziologie je forma rozpoznání alergií založená na svalovém testování. Více v článku ZDE.

Metamorfní technika

Metamorfní technika se soustřeďuje na ruce, nohy a hlavu. Uvádí energii uvnitř těla do rovnováhy.

Polaritní terapie

Využívá manipulaci, masáže, relaxační techniky a cvičení. Pomocí systematického působení na části těla, jež mají polaritní vztahy, přivádějí do rovnováhy.

Rolfing

Druh terapie, který se provádí pomocí hluboké masáže trvající až několik hodin. Důraz je kladen na správné držení a rovnováhu energetického pole těla.

Hlasová terapie

Jedná se o specifické použití hlasu, které je doprovázené dechovými cvičeními.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies