Antibiotika - potřebujeme je vůbec?

Znáte to dobře - škrábání v krku, zahleněné průdušky, zvýšená teplota a rýma...ale jsou v těchto případech opravdu nutná antibiotika nebo si můžete zvolit jinou formu léčby?
Žena ležící na posteli

O užívání antibiotik

Účinné látky se získávají z devadesáti procent z plísní. Ty umějí vyvinout některé potřebné látky k obraně proti zákeřným bakteriím. Antibiotika umí zasáhnout do látkové výměny ničivých bakterií.
Antibiotika byste měli hodně zapíjet a pak na 2 hodiny vynechat mléčné výrobky, protože by lék ztratil účinek. Alkohol je během léčby tabu.

Vedlejší účinky antibiotik

Častými vedlejšími příznaky jsou různé vaginální plísně a infekce nebo průjem. Po léčbě antibiotiky se doporučuje sanování střev tzv. dobrými bakteriemi.

Mohou se antibiotika vysadit?

I když se vám daří lépe než na počátku nemoci, měli byste antibiotika brát předepsaným způsobem a v léčbě nepřestávat. Jen tak si budete jisti, že je původce nemoci zničen a že se nemoc nevrátí. Velké nebezpečí hrozí v případě, když pacienti z vlastní vůle léky předčasně vysadí.

Rezistence na antibiotika

Užívání antibiotik musí být vždy s rozmyslem. Časté užívání vede k vytvoření rezistence - vaše tělo si na antibiotika zvykne a ty už nepůsobí - bakterie jsou proti léku imunní.

Antibiotika - kdy ano a kdy ne

Při zápalu plic, bakteriální infekci jsou antibiotika tím pravým. Ovšem neškodná chřipková infekce by měla být nejdříve léčena rostlinnými prostředky a lékem snižujícím teplotu. Navíc chřipka je virového původu - pomáhá klid na lůžku, prostředky posilující krevní oběh a zkusit můžete i homeopatika.

Další zajímavé články

Echinacea - přírodní antibiotikum

Česnek - rostlinný všelék

Ovesné vločky vám prodlouží život

Meditace - když mysl odpočívá

Jídelníček proti vráskám

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies