Antikoncepce ovlivňuje sexuální touhu

Ocitl se váš sexuální život s přítelem na bodu mrazu? Je možné, že za váš erotický půst může antikoncepční pilulka. Antikoncepce podle vědců ovlivňuje celý váš milostný život!
Tváře žen

Vliv antikoncepce na sexuální touhu

Negativní vliv

Možná patříte mezi ženy, které aby se vzrušily, potřebují prožívat určité riziko. Když pak nasadíte antikoncepci, nebezpečí oplodnění odpadá a vy ztrácíte o sex zájem. Vliv mohou mít i mentální bloky, jako jsou pocity strachu nebo viny (mohou vás trápit obavy ze škodlivosti pilulek).
Podle gynekologů však může mírně narušit vaše libido i samotná antikoncepce. Antikoncepční pilulky obsahují hormon gestagen. Výsledkem může být právě výrazná změna sexuální touhy. Požádejte svého gynekologa o změnu hormonální antikoncepce. Nejlepší pro vás budou třífázové tablety, které obsahují pro každé ze tří různých období v měsíci přesné množství ženských hormonů. Ty kopírují přirozený měsíční cyklus.

Pozitivní vliv

Některá antikoncepce může vyvolat takzvaný androgenní efekt. Androgeny jsou mužské pohlavní hormony, které se nalézají v různém množství i v ženském těle. Mezi nejvýznamnější androgeny patří testosteron, který přímo působí na sexuální touhu.

Antikoncepce ovlivňuje orgasmus

Negativní vliv

Podle gynekologů působí na orgasmus více vlivů. Jak dráždění a stimulace citlivých míst, tak i antikoncepce. Podle studie amerického vědce Irwina Goldsteina, vám může už půlroční užívání antikoncepce zničit sexuální požitky na celý život! Při pravidelném užívání pilulek totiž dochází k blokování hormonu testosteronu. Požádejte svého lékaře, aby vám nasadil jinou hormonální antikoncepci. Zkuste třeba nové léky s gestagenem.

Pozitivní vliv

Hormonální antikoncepce ve vás může navodit pocit bezpečí, ochrany a vy si konečně začnete více užívat.

Antikoncepce ovlivňuje zájem mužů

Hormonální antikoncepce obsahuje dva hormony – estrogen a hormon takzvaného žlutého tělíska progestin. Tyto hormony se postupně dostanou do krve a zablokují ovulaci (uvolnění vajíčka z vaječníku).
Může se stát, že vaše tělo vydává pro muže při užívání antikoncepčních pilulek falešný pachový signál. Nedávno vyšla studie, která potvrzuje rozdílné chování mužů k ženám během ovulace a po ovulaci. Během ovulace o ně byl zájem vyšší, po ovulaci znatelně ochladl. Vzhledem k tomu, že ovulace při užívání pilulek neprobíhá, pudový zájem mužů o vaši osobu klesá.

Další články

Znásilnění - jak si poradit?

Sex podle žen

Ženský orgasmus a jak ho žena prožívá

Erotogenní zóny

Nevěra

Seznámení - jak najít toho pravého - tu pravou

Penis a jeho velikost

Sex v těhotenství

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies