Baleríny opět módním trendem

Baleríny jsou opět v módě. Hodí se jak ke kalhotám, tak k sukním, do práce i na večírek. Nemusíte se bát zkombinovat je i s džínami. Ať už je oblečete k čemukoliv, v balerínách se budete cítit i vypadat jako Popelka.
Růžové baletní boty

Historie balerín

Pod pojmem baleríny si každý vybaví obuv baletek, ale do módy a běžného denního nošení baleríny zavedla slavná herečka Andrey Hepburnová. Baleríny byly součástí filmových kostýmů, které pro ni navrhoval známý francouzský módní návrhář Hubert de Givenchy. Spolu s černými krátkými šaty, toreadorsky střiženými kalhoty a černým rolákem udávala tehdejšímu období směr.

Baleríny – jaké a k čemu?

Baleríny podtrhují krásu a ženskost jemného oblečení, ale zajímavý styl vytvoří nejen v kombinaci se sukní nebo šaty, ale i s kalhotami, riflemi či legínami. Doplněné pestrými ponožkami z vás naopak udělají rebelku, zde je však třeba volit kalhoty. Baleríny se prodávají v několika podobách: žabičkové, nařasené, s jemnou, romantickou mašličkou nebo ve stylu 50. let. Díky absenci vysokých podpadků jsou velmi pohodlné. Baleríny se hodí i na podzim, více v článku.

Baleríny a la 50. léta

Pokud se rozhodnete pro baleríny ve stylu 50. let, nezapomeňte na doplňky. Můžete se nechat inspirovat samotnou Andrey Hepburnovou. Velké kulaté brýle s širokými obroučkami a šaty pod kolena dodají vašemu vzhledu správný šmrnc. V chladnějších dnech se nebojte nasadit si na hlavu baret.

Další zajímavé články ze světa módy

Žabky - věčný trend

Brýle jako módní doplněk

Šperky a ozdoby z mušlí



Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies