Brýle jako módní doplněk

Brýle se v poslední době staly módním doplňkem. Staly se součástí image. Dnes jsou brýle žádány i těmi, kteří brýle vůbec nepotřebují. Jak si ale správně vybrat obroučky?
Brýlové obroučky na očích

Před výběrem brýlí

Do obchodu si vezměte s sebou nestranného rádce, který vám objektivně poradí, jak v obroučkách vypadáte. Při výběru vám jistě poradí i optik. Blízcí lidé mají tendenci šetřit kritikou, a proto by vám nemuseli správně poradit. Výběr brýlí závisí na tvaru vašeho obličeje, na barvě pleti i střihu vlasů.Důležité je také to, zda dáváte přednost klasickým tvarům či extravaganci. Vodítkem může být tvar obrouček.

Obroučky brýlí pro hranatou tvář

Máte–li úzkou tvář, výrazné čelo a lícní kosti a polodlouhé vlasy, dejte přednost oválným obroučkám, které tvář zjemňují.

Brýle pro oválnou tvář

Pro oválnou tvář je typické jemné čelo, zaoblená brada a výrazné lícní kosti. Tomuto tvaru obličeje sluší téměř jakýkoliv tvar brýlí. Široké obroučky však tvář opticky zkracují, oválné a zaoblené ji naopak prodlužují.

Trojúhelníková tvář v obroučcích

Typické pro ni je velké čelo, ostrá brada, jemné lícní kosti. Nejlépe se k ní hodí obroučky zaoblené, oválné nebo jen skla v podobném tvaru.

Obroučky brýlí a kulatý obličej

Pro kulatý obličej jsou typické měkké kontury a široké lícní kosti. Vhodné jsou jen jemné obroučky nebo skla bez obrub – tvář se díky nim opticky rozdělí. Hranaté obroučky zvýrazní oči.

Brýle vybírejte i podle barvy obrouček

Výběr obrouček je velmi individuální záležitost. Je dobré, vyzkoušet brouček co nejvíce a nezavrhovat dopředu ani extravagantní a bláznivé tvary. V zásadě platí, že čím je pleť světlejší, tím jemnější by měly být obroučky (nejlépe přírodní a pastelové tvary). Pokud máte pleť tmavší a mastnou, dejte raději přednost kontrastnějším rámečkům.

Při výběru obrouček je důležité vzít v potaz také účes a barvu vlasů. Pro každodenní nošení jsou pro světlé vlasy lepší obroučky jemných barev, zatímco tmavší vlasy snesou výraznější hnědé barvy. Brýle vyniknou především u krátkých účesů. Nejdůležitější je, aby jste se v brýlích cítili dobře. A kontaktní čočky si tak můžete ponechat na sportovní příležitosti.

Nezapomeňte na barevnou typologii!

Naše pleť, stejně jako naše vlasy a oblečení dohromady mohou buď ladit, nebo se přebíjet a to nevypadá dobře. I brýle mohou velmi ovlivnit váš vzhled. Pro více informací klikněte zde.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies