Baseball - hra bez remízy

Původ některých sportovních her je opravdu kuriózní. Například baseball vznikl z anglické děské lidové hry zvané ronders. Víte také, že v baseballu neexistuje remíza a v případě nerozhodného skóre se hraje tak dlouho, dokud jedno z družstev nezvítězí?
Baseballová rukavice s míčkem

Jak vznikl baseball?

Baseball je pálkovací sportovní hra, která vznikla pravděpodobně z anglické dětské lidové hry „ronders” , dovezené do Ameriky v 18.století. Poprvé pro veřejnost se hrál baseball v roce 1846 v New Yorku. Dnes je jednou z nejoblíbenějších her v USA a Japonsku. Jako ukázkový sport dominoval na sedmi olympijských hrách. V roce 1992 na OH v Barceloně se stal sportem medailovým.

Jak se baseball hraje?

V zápase proti sobě nastupují dvě družstva po devíti hráčích. Útočící družstvo hraje na pálce a snaží se dostat na domácí metu. Bránící družstvo v poli usiluje o vyautování protihráčů.

Hra má 9 směn (inningů), a každá směna má dvě části. V první části pálí družstvo hostů, v druhé přichází na pálku domácí. V Baseballu neexistuje remíza, což znamená, že pokud je stav skóre nerozhodný, hraje se dokud některé z mužstev nezvítězí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies