Cvičení je úžasné, ale...

Sportování a cvičení má neocenitelný význam nejen pro tělo, ale také pro duši. Tělo se formuje do ladných křivek, odplavují se stresy a namísto nich přicházejí vzpružující endorfiny, ale co dělat, když se objeví nějaká překážka?

Žena s míčem na volejbalovém hřišti

Cvičení je úžasné, ale co dělat, když nehubnu

Každá žena má individuální proporce. Není možné, aby každá z nás měla postavu štíhlých útlobokých modelek. Pokud si od cvičení slibuje zázračné (a nejlépe okamžité) zformování postavy, pak asi narazíte. Postava může opravdu získat jiné křivky, ale musíte být trpělivá. 

Jak na to?

Zkuste prožívat všechny pohyby a sportovní úkony, které zrovna děláte. Vnímejte, jak dýcháte, jak se svaly napínají a zase povolují. Pohyb si pomalu dávkujte. Po čase se budou svaly zpevňovat a vám bude cvičení přinášet potěšení.

 

 

Cvičení je úžasné, ale nebaví mě

Víte, že když už se jednou za čas odhodláte k cvičení, tak vám to zvedne náladu a energii, ale je těžké se přinutit, protože nemáte dostatečnou motivaci? Možná vás sport nebaví proto, že jste ještě nepřišla na správný druh sportování, nebo cvičíte sama.

 

 

Jak na to?

Motivací by se měla stát představa, proč vlastně cvičíte. Představujte si, jak se tělo zpevňuje, mizí povislá či pomerančová kůže, jak jste plná energie. Zkuste navštěvovat finess centra, kde poznáte ty správné motivující lidi, poznejte nové sporty. 

 

Cvičení je úžasné, ale nemám čas

Máte náročné zaměstnání nebo se vám po práci nedostává energie k tomu, abyste se přinutila k pohybu? Času nemusíte mít nazbyt, ale pohyb jde taky načasovat.

 

 

Jak na to

Možná si myslíte, že už si čas nemůžete zorganizovat lépe, ale jde to. Musíte si uvědomit, zda je pro vás přednější pocit spokojenosti, dobrá nálada a zdraví, nebo všechny ty neodkladné věci.. Zkuste plánovat předem a snažte se vymezit čas na pohyb co nejpravidelněji.

 

 

Cvičení je úžasné, ale bolí

Cvičení, které je nepravidelné, je pro unavené a ztuhlé svaly určitou zátěží. Tělo pak pociťuje během nebo po cvičení bolest. Příčinou může být, že cvičíte nesprávně, nebo jste přecvičená.

 

 

Jak na to

Svaly je nutné před cvičením rozehřát sérií cviků a po cvičení dopřát tělu relaxaci. Jestliže ani to nepomůže, znamená to, že zatěžujete stále stejnou skupinu svalů nebo některý cvik neděláte správně.

 

 

Cvičení je úžasné, ale přibírám

I to je možné, protože získané svalstvo váží více než tuk.

 

 

Jak na to

Toto přibírání může být dočasné, protože tělo nabírá novou svalovou hmotu. Pokud ale budete i nadále přibírat, bude zřejmě problém v nesprávném stravování. Zkuste změnit skladbu jídelníčku a omezit příjem kalorií.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies