Dokonalé líčení – jak na to?

Toužíte po dokonalém nalíčení? Pokud se budete držet našich rad, možná překvapíte i sama sebe, jaký profesionální make-up dokážete bez pomoci profesionálních vizážistů vytvořit.
Ležící Jessica Alba s rozprostřenými vlasy

Rady, jak se dokonale nalíčit

Dnes vám poradíme, jak se dokonale nalíčit. Také se dozvíte, které přípravky jsou k dokonalému nalíčení ty nejvhodnější. Pokud se budete držet našich typů, možná překvapíte i sama sebe, jaký profesionální make-up dokážete bez pomoci profesionálních vizážistů vytvořit.

Podkladový krém – základ každého líčení

Podkladový krém je vhodné použít před začátkem líčení. Nejdůležitější je vybrat si správný odstín podkladového krému. Správný odstín by měl přesně odpovídat barvě pokožky nebo může být o jeden odstín světlejší, nikdy ne však tmavší.

Make-up – zakryje téměř všechny nedostatky pleti

Všechny chceme být krásné, jedním z prostředků, jak vylepšit pleť, aby vypadala svěže a krásně, je make-up. Cílem make-upu je barevně sjednotit pleť a dodat pleti zářivý vzhled a pokud je to nutné, zakrýt drobné nedostatky.

Druhy make-upu

  • tekutý - je nejčastěji prodávanou formou a hodí se pro většinu tipů pleti. Tekuté make-upy kryjí málo až středně.
  • krémový - má hladkou až krémovitou konzistenci, vyrábí se především pro suché a normální druhy pleti. Tento typ má velmi dobré krytí a přitom vypadá velmi přirozeně.
  • pěnový - je vlastně krémový make-up, který je všlehaný do pěny.

Dokonalé líčení – nazapomeňte na korektor

Korektor je zázračný pomocník, který schová i to,co make-up skrýt nedokáže.Popraskané žilky, tmavé kruhy pod očima, jaterní skvrnky či například nerovnoměrné zbarvení pleti.

Pudr – pro dokonalý vzhled vaší pleti

Pudr má za úkol zafixovat make-up. Vytváří na povrchu obličeje hladký vzhled, také reguluje lesk.

Typy pudrů

  • krémový - má rychlé a snadné použití. Vytváří pudrový povrch, proto již tedy není nutné make-up fixovat další vrstvou pudru.
  • tuhý - plní dvojí funkci, jednak pudru a jednak zároveň korektoru. Jeho aplikace je rychlá a pohodlná. Důležitý je však výběr vhodného štětce.
  • sypký - je to prášek, který na pleti ulpívá a poskytuje střední až vysoké krytí.

Řasenka – bez ní to prostě nejde...

Řasenka by rozhodně měla být naprostým základem každodenního líčení. Jak vybrat tu správnou řasenku, když existuje tak široký výběr? A jak se vlastně jednotlivé řasenky liší? Základní a nejdůležitější rozdíl je v nanášecím kartáčku. Existuje více než 800 druhů řasenkových kartáčků.

Řasenka a její druhy

  • Klasická řasenka - má za úkol řasy zvýraznit, dodat jim barvu a částečně je i natočit. Je ze všech typů nejlevnější.
  • Řasenka 2v1 - je řasenka se dvěma kartáčky na svých koncích. Bílý kartáček s průhlednou tekutinou má za úkol řasy vyživit a prodloužit. Druhý kartáček s klasickou černou barvou řasy zvýrazní a natočí.
  • Řasenka s hřebínkem - novějším typem řasenky je řasenka s hřebínkem místo kartáčku. Hřebínek řasy nejen krásně natočí a prodlouží, ale hlavně pročeše a zamezuje tak slepování řas.
  • Zhušťovací a prodlužovaní řasenka - klasické řasenky, které mají za úkol buď řasy zhustit nebo prodloužit.

Líčka, tvářenky

Tvářenka je výborný pomocník na prozáření a tvarování obličeje. Tvářenka se nanáší na nejširší partii tváří – šikmo od spánků podél lícní kosti směrem k jamce, která se vytvoří, když vsajeme tváře. Tah končí zhruba na přímce pod vnějším okrajem oka, nikdy by neměl být delší než je úroveň špičky nosu.

Oční stíny - pro dokonalý pohled

Nejvýraznější částí vašeho obličeje by měly být oči a tady neváhejte popustit uzdu své odvaze a fantazii. Nejprve si orámujte tužkou na oči. Nad horní řasy nakreslete jemnou linku. U vnitřního koutku musí být tenoučká a směrem k vnějšímu se může jemně rozšiřovat.

 

Oční stíny nanášejte na celé horní víčko a od poloviny víčka rozšiřujte až k obočí. Co se týče barvy očních stínů, je dobré zeptat se kamarádky, která vám určitě poradí, jaká barva vám sluší nejvíce.

Rtěnky, lesky – pro dokonalé rty

Na rty používáme buď klasickou rtěnku nebo lesk. Nejlépe je použít nejprve konturovaní tužku k vykreslení tvaru rtů a pak vykreslit rty, nejlépe s použitím štětečku na nanášení rtěnky. Ideální jsou bezbarvé lesky s vitamíny, které rty nejen vyživí, ale také zvýrazní.

Tužka na obočí

Na vykreslení či dokreslení obočí, potřebujeme tužku na obočí, ideální je tužka na obočí s malým kartáčkem na upravení neposlušného obočí do příslušného tvaru.

Další zajímavé články nejen pro ženy z rubriky móda a trendy

Znáte Biniky? Speciální podprsenka na zadní partie vašeho těla!

Móda a trendy – věčná džínovina

Obuv - žabky stále letí

Móda a trendy – šátky jako módní doplněk

Plavky pro každou postavu

Parfémy a vše o nich...Vyznáte se v jednotlivých typech parfémů?

Trendy sluneční brýle letošní sezóny

Móda a trendy - květinová móda

Boty až na prvním místě!

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies