Trendy sluneční brýle letošní sezóny

Sluneční brýle jsou v létě naprostou nezbytností - nejenže chrání oči před slunečními paprsky, ale jsou důležitým módním doplňkem dotvářejícím naši osobnost. Je důležité věnovat jejich výběru pozornost. Po jakém modelu letos sáhnout?

Žena s velkým plážovým kloboukem na hlavě

Pravidla pro výběr slunečních brýlí

Ideální je vybírat je v optice, kde máme záruku kvality a profesionálních služeb. Kromě toho, že nám budou slušet, měly by splňovat i další náležitosti, jako je například certifikát CE.

Certifikát CE

Zkontrolujte, jestli mají označení CE, které zaručuje, že splňují normy platné v Evropské unii. Existují čtyři typy skel značené 0-4. Nejčastěji se kupují skla číslo 3, která odpovídají podmínkám prázdnin u moře nebo na horách. Skla číslo 4 jsou doporučována pro extrémní situace - tropy, velehory, pobyt na lodi na moři. Naopak se nedoporučují k řízení auta.

Móda a trendy - jaký tvar brýlí si vybrat?

UV paprsky útočí na oči ze všech stran - z boku, ze shora i odspodu. Proto je třeba vybrat takové brýle, které budou dobře chránit i okolí očí. Toto pravidlo dodržujeme dvojnásob u už zmíněných extrémních situací, jako je pobyt v tropech nebo velehorách.

Filtr - na výběru záleží

Kvalita filtru závisí na materiálu, z něhož jsou skla vyrobena. Údaje o filtru jsou obyčejně na brýlích uvedeny. Pokud tomu tak není nebo máte pochybnosti, požádejte svého optika, aby na speciálním přístroji tento údaj ověřil. Tak budete okamžitě vědět, pro jakou sluneční expozici jsou skla vhodná.

Sluneční brýle s barevnými skly

Je třeba si uvědomit, že ač se jedná o módní hit posledních let, brýle s barevnými skly jsou spíše módním doplňkem než účinnou ochranou očí. Chcete-li je nosit přes den, ujistěte se, zda mají kvalitní filtr a certifikát CE.

 

Pamatujte, že nejtmavší skla nejsou vždy ta nejúčinnější. I když mohou dobře chránit před oslněním, neznamená to, že jejich filtr zachycuje všechny UV paprsky.

Trendy léta 2008

V módě není výstřednost, ale originalita. Tvary brýlí připomínají 70. léta. Pokračuje obliba velkých, až předimenzovaných obrub. Stálou oblibu si drží letecké brýle /“pilotky“/ a skořepinové brýle, tzn. brýle se spojenými očnicemi /“masky“/.

 

Kromě rovného tvaru obrub se často objevuje i dozadu zakřivený tvar, kopírující linii obličeje. Barvy obrub jsou spíše tmavé, ale mohou být i vícebarevné. Např. černá může být zkombinovaná s hnědou a červená s bordó.

 

U skel se objevuje černá, červená nebo bordó, převládají tedy tmavé barvy. Z materiálů vítězí acetát - plast, který ovládl trh se slunečními brýlemi. Milovníci ultra lehkých brýlí sáhnou po nestárnoucím titanu.

Další zajímavé články z rubriky móda a trendy

Boty až na prvním místě!

Móda - trendy vzory pro letošní rok

Oblečení pro různé příležitosti

Móda a trendy - výběr podprsenky

Jak šel čas s módou...

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies