Domácí barvení vlasů – 2.díl

Co vše je potřeba udělat, než začnete s barvením vlasů? Jak si připravit ideální barvící směs? Jak postupovat během barvení vlasů? To vše se dozvíte v našem dnešním článku, ve které vám poradíme, jak docílit dokonalé barvy vlasů a navíc za málo peněz!

Žena s hřebenem ve vlasech

Před barvením si vlasy učešte a obličej natřete mastným krémem

Těsně před barvením si vlasy pečlivě rozčesejte, aby se vám během a nebo po barvení nezacuchaly. Také je vhodné natřít si obličej a krk nějakým mastnějším krémem, aby nedošlo ke zbarvení kůže během barvení. Navíc barva, která se vám přeci jen na krémem ošetřený obličej dostane, jde mnohem snadněji omýt.

Při přípravě barvící směsi dodržujeme pokyny výrobce

Při přípravě barvící směsi vždy dodržujte pokyny výrobce, které jsou uvedeny v příbalovém letáku u každého balení. Barvící směs připravujte ve výrobcem doporučené nádobě a také za pomoci gumových rukavic. Nepodceňujte ani test citlivosti, který se doporučuje provést před každým barvením vlasů.

Domácí barvení vlasů - jak na to?

  1. Pokud si barvíte vlasy pravidelně, vždy začněte nejprve s odrosty. Po několika minutách začněte barvící směs roztírat do zbylých vlasů.
  2. Je třeba rozlišovat, zda jde o aplikaci nového odstínu a nebo jen o dobarvení odrostů. Pokud používáte vždy stejnou barvu, stačí, když si obarvíte jen odrosty. Do zbylých vlasů již nemusíte barvící směs roztírat.V případě aplikace nového odstínu postupujte přesně podle návodu.
  3. Barvu nanášejte vždy směrem odzadu, protože barvící směs obarví nejrychleji vlasy u kořínků (ty jsou totiž v blízkosti kůže, která vydává teplo). Konečky vlasů (které bývají většinou suché) obarvujte až na konec - také rychle barvu absorbují. Nejlepší je samozřejmě přizvat si na barvení pomocníka, protože vzadu na hlavu si nevidíte.
  4. Po aplikaci barvící směsi na vlasy počkejte, dokud neuplyne doporučená doba působení (je uvedena na příbalovém letáku). Pokud necháte barvu působit příliš dlouho nebo příliš krátce, vytouženého odstínu nedosáhnete.
  5. Po barvení je třeba vlasy důkladně vypláchnout. Pokud je voda byť jen lehce zbarvená, pokračujte ve vymývání. Jakmile bude voda čirá, můžete na vlasy použít šampón a nebo výživnou kůru, která bývá součástí některých barvících směsí.

Tip:

Opečováváte své vlasy a dáváte přednost přírodnímu barvení? Potom vyzkoušejte účinky henny nebo heřmánku. Ať už toužíte vlasy zesvětlit nebo ztmavit, chemii nepotřebujete.

Další články k tématu:

Domácí barvení vlasů - 1.díl

Sama sobě kadeřníkem - 3.díl

Sama sobě kadeřníkem - 2.díl

Sama sobě kadeřníkem - 1.díl

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies