Přírodní barvení vlasů - henna a heřmánek

Barvení vlasů pomocí chemie je dnes trendem jak pro ženy, které chtějí zamaskovat své šediny, tak i pro ty, které chtějí své okolí okouzlit. Ale proč používat chemii, když existuje mnohem snadnější varianta ke krásnějším vlasům?

Hodně květů heřmánku

Barvení vlasů v současné době

Dnešní extravagantní móda nutí ženám, že čím budou jejich vlasy výraznější, tím lépe. V kurzu jsou melíry, výrazně blonďaté či červené vlasy až po šíleně modré a růžové pramínky. Jednodušeji řečeno, v současnosti můžete mít na hlavě skoro cokoliv.

Každá žena se narodila s takovou barvou vlasů, která je v souladu s její pletí i očima. Ale dnes můžeme jen hádat, jaká barva vlasů zdobila ženy ještě před tím, než si vlasy chemicky obarvily. A přitom existuje mnohem snadnější a pro vlasy zdravější cesta barvení.

Přírodní barvení vlasů

Přírodní barviva, kterými jsou henna a heřmánek se k barvení vlasů používala již před stovkami let. Obzvlášť pak u starověkých Egypťanek byla henna velmi oblíbená.

Účinek přírodních barev je skoro stejný jako u barev trvalých, které z hlavy „vymyjete” asi po 24 umytích. U henny a heřmánku se však odstíny mění podle původní barvy vlasů.

Barvení vlasů hennou

Henna vám dokáže např. z černých vlasů vytvořit narezlý odstín nebo ze světlých vlasů vykouzlí hnědokaštanové. U barvení hennou platí pravidlo, že čím déle ji budete používat, tím budou mít vaše vlasy intenzivnější odstín. Prodává se ve formě prášku, který smícháte s vodou.

Barvení vlasů heřmánkem

S vašimi vlasy dokáže zázraky i obyčejný heřmánek. Pokud jste špinavá blondýna, chcete mít výrazné vlasy, ale nechcete používat chemii, sáhněte po heřmánku. Ten má totiž na vlasy zesvětlující účinky. I když toho pravého výsledku dosáhnete po delší době, věřte, že to stojí za to.

Na trhu je v dnešní době mnoho přípravků na vlasy, které obsahují výtažky z heřmánku (šampóny, kondicionéry, výživné kúry na vlasy i některé ze stylingových přípravků...).

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies