Dovolená, léto 2006 a ostrov Santorini

Ostrov Santorini splní představy každého návštěvníka - ať jste romantik, příznivec vodních sportů nebo milovník archeologie a dávné historie. Kolorit místní krajiny specificky dotvářejí strmé skály poseté bílými stavbami..
Ostrov Santorini v Řecku

Dovolená, léto 2006 a ostrov Santorini

Santorini je nejjižnějším ostrovem souostroví Kyklady a mnoho lidí ho považuje za jeden z nejhezčích řeckých ostrovů. Zrodil se z o obrovské vulkanické erupce z doby asi 1500 let př.n.l. Santorini je romantickým ostrovem, který je jako stvořen pro letní dovolenou roku 2006. Toto místo je zvlášť tajemné, protože zde můžete najít prý nejkrásnější západ slunce a vidět nejčistší řecký folklór.Další řecké ostrovy naleznete zde: Korfu, Zakynthos, Kréta

Dovolená, léto 2006 - Santorini – proč tento ostrov?

Romantický ostrov vulkanického původu se považuje za ztracenou bájnou Atlantidu. Název Santorini pochází z italštiny a oslavuje sv. Irenu. Vulkanická erupce vytvořila v moři ostrov ve tvaru půlměsíce. Místní sopka, která už tisíc let pospává, je stále činná. Ostrov tvoří třináct malých vesniček a dva přístavy – Athinios a Skala. Pro Santorini jsou typické modrobílé domky, kostely s kupolemi na pozadí úchvatného západu slunce.

Dovolená, léto 2006 - ostrov Santorini a hlavní město Fira

Hlavní město Fira je městečko úzkých, dlážděných uliček a velkolepých výhledů. Fira je spojena s přístavem jen úzkou klikatou cestičkou. Zdolat ji můžete buď lanovkou, po vlastních nohou, nebo na oslu. Oslíci zde slouží jako „dopravní prostředky“ pro turisty se zavazadly. Obyvatelé Firy jsou vstřícní, hojně nabízí i vlastní ubytování v soukromí.

Dovolená, léto 2006 - ostrov Santorini a kultura

Ostrov Santorini si ponechal původní kulturu, architekturu i přírodu. Zachovala se tady značná část původní zástavby, žijí tu starousedlíci, vše dýchá původním kouzlem. Najdete tu mnoho hotelů, taveren, kaváren, obchodů pro turisty. Řecká kuchyně je prý dědictvím po Turcích, na ostrově je spousta restaurací nejrůznějšího charakteru, nabízející místní speciality. Vyrábí se zde i více než šedesát odrůd vína, můžete navštívit i muzeum vín.

Dovolená, léto 2006 - ostrov Santorini – koupání a pláže

Pláže jsou hlavně oblázkové. Převážně bývají umístěny v blízkosti ubytovacích zařízení. Koupání a potápění je úžasné, ale měli byste vědět, že potápět se na ostrově můžete jen pod dohledem instruktorů z potápěčských škol. Ti totiž hlídají velmi početné podmořské památky. Pro neopakovatelné zážitky vám postačí i prostá výbava – šnorchl a ploutve. Santorini své návštěvníky jistě zaujme průzračně modrým mořem a zajímavou přírodou.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies