Dovolená, léto 2006 - ostrov Korfu

Chcete v létě prožít krásnou dovolenou plnou nezapomenutelných zážitků? Co takhle ostrov Korfu? Korfu je nejznámější ostrov Jónského moře a jeden z nejkrásnějších ostrovů jak Řecka, tak celého středomoří…
Pohled na ostrov Korfu

Dovolená, léto 2006 – Korfu a základní informace

Korfu – hlavní město

Korfu nebo také Kerkyra (29 000 obyvatel)

Korfu - rozloha

592 km 2

Korfu - počet obyvatel

103 000

Korfu – měna

Euro

Dovolená, léto 2006 – Korfu a jeho poloha

Ostrov Korfu leží v Jónském moři. Od Itálie je vzdálen 74 km a na severu jej dělí od Albánie průliv, který je široký jen 2,5 km. Lákají vás řecké ostrovy? Další naleznete zde - Zakynthos, Kréta, Santorini

Dovolená, léto 2006 - Korfu a průměrné teploty

Měsíc Teplota vzduchu
Teplota vody
Leden 12 °C
8 °C
Únor
13 °C
8 °C
Březen
16 °C
12 °C
Duben
20 °C
17 °C
Květen
24 °C
19 °C
Červen
28 °C
22 °C
Červenec
30 °C
24 °C
Srpen
31 °C
25 °C
Září
27 °C
24 °C
Říjen
24 °C
23 °C
Listopad
19 °C
13 °C
Prosinec
14 °C
10 °C

Dovolená, léto 2006 – Korfu a nejznámější letoviska

Benitses

Benitses je jen 13 km vzdálené letovisko na jih od hlavního města Korfu. Kdysi rybářská vesnice je dnes jednou z nejoblíbenějších resortů s tavernami a bary, které lemují pláže.

Messonghi

Dovolená na Messonghi je ideální pro rodiny s dětmi. Je to jedno z mála letovisek Korfu, kde najdete pohodu i odpočinek. K vidění jsou rozkošné zelené plochy a písečná i oblázková pláž, několik restaurací a dostatek obchodů. Na plážích je široká nabídka vodních sportů.

Dassia

Dassia se nachází 13 km severně od hlavního města Korfu. Původní rybářská vesnička se během několika let stala nejvyhledávanějším letoviskem na Korfu. Ideální dovoleno zde prožijí milovníci vodních sportů. Pláže na Dasii jsou písčité, obklopené borovicemi a olivovníky.

Barbati

Menší středisko ležící pod nejvyšší horou Korfu (Pantokrator), Vám poskytne všechny podmínky k prožití krásné a klidné dovolené. Najdete zde nádhernou přírodu, oblázkovou pláž a průzračně čisté moře. Velký výběr všech možných obchodů a taveren poskytne vše k tomu, aby dovolená byla podle Vašich představ.

Acharavi

Acharavi je menší středisko, které leží na severu ostrova Korfu, s krásnými plážemi a pozvolným vstupem do moře. K dispozici jsou obchůdky, bary a typické taverny.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies