Filmové hvězdy – znáte jejich pravá jména?

Jména jako Juan Moreno nebo Eric Morlon Bishop opravdu nikomu nic neříkají. A přesto se za nimi skrývají ty nejzářivější filmové hvězdy. Chcete-li se prosadit na stříbrném plátně, potřebujete charisma, talent, štěstí – a zvučné, zapamatovatelné jméno!
Žena s mužem pózující na pláži

Sophie Marceau

Na casting filmu Boum, který ji ve 13 letech proslavil, se dostavila jako Sophie Maupu. Režisér filmu jí navrhoval pseudonym Sophie Lutèce, ona si však vybrala Sophie Marceau, aby zachovala iniciály svého původního jména. Podle jiné verze si herečka své nové jméno vybrala podle stejnojmenné ulice – Marceau.

Woody Allen

Allen Konigsberg začal používat pseudonym Woody Allen, pod kterým se později proslavil, v 16 letech, kdy začal psát své skeče a povídky pro newyorské časopisy.

Jean Reno

Slavný herec se narodil jako Juan Moreno Errere y Rimenes v severní Africe, ale po rodičích, kteří byli Katalánci, má španělskou národnost. Na Jeana Rena se přejmenoval ve Francii, kam uprchl před Francovým fašistickým režimem.

Julianne Moore

Americká kráska, proslulá svou rusovlasou hřívou, přišla na svět jako Julie Anne Smith. Jméno si změnila v počátcích své herecké kariéry; když se chtěla stát členkou hereckého syndikátu, zjistila, že herečka stejného jména už existuje. Zkombinovala tedy svá dvě křestní jména na Julianne a vypůjčila si jméno svého otce.

Marilyn Monroe

Nejznámější sexsymbol Hollywoodu vystřídal za svou kariéru několik jmen. Narodila se jako Norma Jean Mortensen, pokřtěná byla jako Norma Jean Baker. Když se začala prosazovat coby modelka a manekýna, zvolila jméno Norma Jean Dougherty, později Jean Norman. V počátcích své filmové kariéry si říkala Carol Lind. Jméno Monroe, pod kterým se proslavila, bylo dívčí jméno její matky. Po nesčetných peripetiích konečně vybrala i své nové křestní jméno – Marilyn.

Winona Ryder

Půvabná herečka vděčí za své jméno náhodě. Když v 16 letech debutovala ve filmu Lucas, režisér jí před uvedením filmu do distribuce telefonoval, pod jakým jménem chce být uvedena v titulcích. Winona, která v ten okamžik poslouchala album Mitche Rydera, se spontánně rozhodla pro příjmení Ryder.

Nicolas Cage

Je těžké prosadit se jako herec, jste-li synovcem slavného Francise Forda Coppoly, po němž také nesete jméno. Aby se zbavil přítěže slavného jména, stal se z Nicolase Coppoly Nicolas Cage, na počest slavného amerického superhrdiny Luka Cagea.

Jamie Foxx

Pod svým vlastním jménem Eric Morlon Bishop se pokoušel prorazit v klubech jako bavič a právě tam se rozhodl přejmenovat. Jelikož v tomto prostředí jsou ženy - bavičky nedostatkovým, tudíž o to žádanějším zbožím, rozhodl se mazaně pro jméno, které může být jak ženské, tak mužské – Jamie Foxx.

Natalie Portman

Hvězdou se stala už v 11 letech. To se ještě jmenovala Natalie Hershlag. Pro pseudonym se rozhodla, aby ochránila soukromí své rodiny. Vybrala si dívčí jméno své babičky – Portman – pod kterým ji dnes zná celý svět.

Demi Moore

Demetria Gene Guynes začínala v 16 jako modelka, a i když nějakou dobu flirtovala s drogami, má za sebou úctyhodnou filmovou kariéru. Demi je zkrácená verze jména Demetria a Moore je jméno jejího prvního manžela.

Další zajímavosti z rubriky

Gerontooblek aneb Na pár minut starcem...

Lidské mutace - mohou za to geny?

Sběratelství - co vše se dá sbírat?

Jak mluví lidé po celém světě?

Kuriózní lidské fobie

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies