Floating – relaxace ve stavu beztíže

Dovedete si představit, že ležíte ve stavu beztíže a necháváte se unášet v neskutečně hluboké relaxaci až do stavu euforie? To, co se zdá jako sci–fi, je skutečnost. Díky vodoléčebnému zařízení floating tento pocit můžete okusit i vy.
Rozbouřené moře
Vodoléčebné zařízení floating objevené v 50. letech v USA sloužilo dříve kosmonautům pro imitaci stavu beztíže. Dnes si toto zařízení můžete vyzkoušet i vy.

Co je floating?

Floating je relaxační technika založená na principu beztížného plavání a napodobení prostředí Mrtvého moře. Nabízí okamžité uvolnění těla, zvláště svalů a kloubů, ale také uvolnění duše.

Jak floating funguje?

Do floatační nádoby se vejde 550 litrů vody, ve které je rozpuštěno 350 kg soli z Mrtvého moře. Tato koncentrace soli umožňuje beztížně plavat na hladině, bez jakékoliv pohybové aktivity. Stav beztíže spolu s optimální teplotou lázně vytváří dokonalé podmínky pro relaxaci a regeneraci sil. Kromě minerálů z Mrtvého moře na člověka po dobu jedné hodiny působí také masážní trysky a relaxační hudba.

Floating tank – oáza klidu

Floatační nádoba připomíná obrovskou vanu ve tvaru vejce či dělohy. Prostor vany je při floatingu uzavřen a člověk je tak oddělen od vnějších vjemů.

Léčivé účinky floatingu

Během floatingu se krevní tlak stabilizuje, vylučování odpadních látek je urychleno. Člověk je hluboce uvolněn, neboť leží v nejideálnějším tvaru pro absolutní relaxaci. Díky tomuto hlubokému až meditačnímu uvolnění dochází k celkovému zlepšení zdravotního stavu a ke zvýšenému vyplavování endorfinů – hormonů dobré nálady. Někteří lidé popisují až euforický pocit štěstí.

Pro koho je floating určen?

Floating je určen pro všechny, kteří si chtějí opravdu odpočinout a setřást ze sebe stres a napětí. Je vhodný pro lidi s téměř jakýmkoliv onemocněním.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies