Mrtvé moře - zdraví i krása

Zázračné účinky bahna a soli Mrtvého moře. Využití léčebných účinků při léčbě kožních onemocnění, při alergiích. Vyzkoušejte účinky Mrtvého moře i v kosmetice. Solné jeskyně - Mrtvé moře u nás.

Písek padající mezi prsty

Bahno z Mrtvého moře

je přírodní kosmetická surovina s viditelně příznivými účinky na pleť. Za bahnem z Mrtvého moře nemusíte cestovat až k samotnému zdroji, v současnosti se kosmetické firmy zaměřili na výrobu spousty výrobků s jeho obsahem. Bahno z Mrtvého moře je směsí minerálů, organických složek z pobřeží a ostatních půd.

Bahno z Mrtvého moře - co umí?

Přípravky z bahna Mrtvého moře mají zázračné účinky. Bahno z Mrtvého moře je ojedinělé na celém světě, má řadu použitelných aplikací. Dokáží rozjasnit tón pleti, odstranit odumřelé buňky, čistí pleť do hloubky. Přitom zásobuje pokožku stopovými prvky a minerály.

Dá se použít i jako zábal na vlasy, kdy přípravek z bahna vyživí vlasovou pokožku. Bahno se používá i v případech léčení svědivosti pokožky hlavy a při nadměrném vypadávání vlasů.

Mrtvé moře - pár informací

Mrtvé moře je v podstatě bezodtoké solné jezero s vysokou koncentrací solí (až 40%). Voda se z něj ve velkém množství uvolňuje formou páry. Koncentrace solí a minerálů se tím zvyšuje, a to má za následek tolik známé účinky soli z Mrtvého moře. Oblast Mrtvého moře je známá i malým množstvím srážek a vysokou sluneční aktivitou.

Voda v Mrtvém moři obsahuje okolo 20 druhů minerálů, hlavně jód, hořčík, vápník, sodík a draslík, proto je ideální k léčbě všech kožních problémů. Tyto minerály také můžete nakoupit v potravinových doplňcích.
Sůl z Mrtvého moře působí i relaxačním účinkem a příznivě působí při kloubních potížích a únavě svalů.

Sůl z Mrtvého moře

Mrtvé moře působí jako zdravotní středisko pro krásu a zdraví. Léčebné vlastnosti Mrtvého moře jsou všeobecně známy a uznávány.

Solné jeskyně - sůl z Mrtvého moře na dlani

Nemusíte jezdit až k moři - mikroklima oblasti Mrtvého moře si můžete dopřát i u nás - v tzv. solných jeskyních. Klima v solné jeskyni je nasyceno mikročásticemi suché soli a je mimořádně intenzivní.

 

Pobyt v solné jeskyni

Pobyt v solné jeskyni doporučují přední odborníci - kožní lékaři, alergologové, pediatři. Pobyt v solné jeskyni z mořské soli patří k léčebným prostředkům s minimálním rizikem pro organismus.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies