Gesta a zvyky ve světě

Chystáte-li se do cizí země, je třeba znát její zvyky. V Bulharsku znamená vrtění hlavou ano, kývání zase ne. V Turecku znamená váš zvednutý ukazováček to, co u nás vztyčený prostředníček. Vyvarujte se gest, které by vám mohly uhnat pořádnou ostudu..

Ruka dělající gesto

Gesta a zvyky – Španělsko

Ve Španělsku hostitele vždy potěšíte květinami. Dávejte si však pozor, jaké květiny zvolíte. Vyhněte se zejména chryzantémám, které se používají výhradně na pohřbech. Ani rudé růže nejsou ideální volbou. Poraďte se raději v místním květinářství. V případě obav můžete zvolit láhev nějakého kvalitního vína.

Gesta a zvyky – Řecko

Pokud na vás začne řecký prodavač mávat dlaní dolů, vypadá to, jako by se s vámi loučil. Význam tohoto gesta je však: „Pojď sem!”

 

Gesta a zvyky – Turecko

V Turecku je za velmi neslušné gesto považován zvednutý ukazováček. Důležité je projevovat úctu ke starším lidem. Mladší by měl výrazně staršímu člověku vždy políbit ruku, a to tak, že ji nejdříve přiblíží ke rtům, poté k čelu, a pak řekne „merhaba”. Mladší jedince stačí jen pozdravit (merhaba). 

Gesta a zvyky – Tunisko

V Tunisku (poznejte před cestou tuniské obyvatele) je nejhorším gestem palec a ukazováček spojený do písmene „O“. Může být chápán i jako pohrůžka (zabiju tě!).

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies