Historie a sláva tenisu

Tenis je ve světě jeden z nejoblíbenějších, nejhranějších a nejsledovanějších sportů vůbec. Na olympiádu se poprvé dostal v roce 1896, později byl vyřazen, a teprve o století později se na olympiádu vrátil.

Žena na kurtu s tenisovou raketou a míčkem

Vznik a původ tenisu

Tenis vznikl napůl ve Francii, napůl v Anglii. V roce 1952 v Paříži vznikly pravidla hry paume. O tři sta let později se Angličan Walter Clopton Wingfield nechal těmito pravidly inspirovat a vytvořil hru zvanou tenis.

 

Vývoj a sláva tenisu - Wimbledon a Olympijské hry

Roku 1877, v červenci, se konalo první tenisové mistrovství ve Wimbledonu. Dnes známe i jiné populární tenisové turnaje, které se konají v New Yorku, australském Melbourne a v Paříži. Na olympiádu se tenis poprvé dostal v roce 1896, později byl vyřazen, ale v roce 1988 se opět na olympiádě začal hrát.

 

 

Rozhodli jste se pro tenis?

Pokud jste se rozhodli, že začnete hrát tenis, budete se muset obrnit trpělivostí, jelikož tenis je hra těžká na techniku, koordinaci pohybu a fyzičku, ale jak se budete postupně zdokonalovat a hra se pro vás stane potěšením. Říká se, že tenis je hra gentlemanů a dam, hraje se v nejsvětlejším oblečení, nejčastěji v bílé a ženy mohou hrát i v sukních (sportovních), což je pozůstatek historie, protože ženy sportovní oblečení v minulosti nemívaly.

 

 

Jak se hraje tenis

Tenis se hraje na antuce, trávě nebo betonu. Disciplíny jsou dvě: dvouhra a čtyřhra, přičemž ve čtyřhře může hrát i smíšené družstvo, ve dvouhře nikoliv, ta je rozdělena pouze na ženskou a mužskou hru.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies