Hmyz a ekologické nápady

Proti hmyzu nemusíte hned použít chemické prostředky. Dáme vám jednoduché triky, jak se obtížných škůdců zbavit a navíc zabráníte i tomu, aby se do vaší domácnosti vraceli.
Moucha sedící na květu

Zbavte se hmyzu - mravenců

Zkuste po místnosti rozmístit misky s cukrem. Pokud mravenci tuto stravu přijmou, časem ji vyměňte za směs cukru, vody a boraxu (seženete v lékárně). Mravenci si zavlečou jed s sebou do hnízda a vy máte po starostech.

Hmyzu nejen v odpadkovém koši vás zaručeně zbaví drtiče kuchyňského odpadu. Navíc odstraníte nepříjemné pachy, plísně a ušetříte si práci s vynášením odpadkového koše.

Rybenky jako obtížný hmyz

Milují vlhko, proto se snažte udržet byt co nejvíce suchý. Pomáhá i časté větrání. Pokud se rybenky v bytě již vyskytují, rozmístěte na noc po bytě mokré ubrousky nebo papíry potřené medem - ty ráno stačí sebrat.

Ekologicky proti komárům a mouchám

Zejména pokud bydlíte u vody, okna a balkonové dveře opatřete sítí. Místo jedovatého spreje používejte osvědčenou plácačku.

Obtížný hmyz - šatní mol

Prevence se provádí pomocí známých sáčků s levandulí nebo ramínky z cedrového dřeva. Napadené textilie vyperte na 60 stupňů Celsia nebo je zabalené do igelitového sáčku vložte do mrazničky.

Odstraňte ekologicky hmyz ve sklepě

Na hmyz ve sklepě platí vinný destilát. Do lahví nalijte po jedné lžičce a rozložte je tak, aby do nich hmyz mohl nalézt (budou uvnitř omámena výpary z alkoholu).

Vosy jako obtížný hmyz

Vosy lze pochytat do otevřené lahve, v níž necháte zbytek limonády nebo trochu sladkého roztoku. Jednotlivé vosy můžete také postříkat lakem na vlasy, což jim zalepí křídla.

Vosí bodnutí chemické složení jedu a jeho účinky
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies