Ischias neboli houser

Bolest páteře není nic příjemného, zvláště když vám znemožňuje věnovat se běžným denním činnostem. Ischias neboli houser vás může postihnout nečekaně a náhle a vyžaduje okamžitou léčbu. Velmi účinná je v současnosti tzv. pulsní magnetoterapie.
Žena sedící zády u bazénu

Ischias - příznaky

Ischias je bolest, která vzniká při dráždění kořene sedacího nervu v kříži. Bolest vystřeluje do zad přes zadní stranu stehna až do lýtka a chodidla a zhoršuje se při předklonu, kašli a kýchání.

Ischias - příčiny

  • špatné natočení těla
  • výhřez meziobratlové ploténky
  • degenerativní změny páteřních struktur
  • fyzické přetěžování svalů, více o příčinách bolesti zad přímo v článku
  • napětí svalstva v důsledku vnitřního napětí (stres, deprese apod.) 

Ischias – léčba

Klasická léčba

Nejdůležitější je klid na lůžku s pevnou matrací. Lékař postiženému předepíše léky a bude-li třeba, doporučí mu i další terapii. A co takhle vyzkoušet vodoléčbu po domácku?

Osteopatie

Jemné natahování páteře v bederní oblasti pomáhá snížit napětí svalů. Pomalé rozhýbávání postupně vrací postiženému pohyblivost.

Hydroterapie

Na prudké bolesti se používají studené zábaly, na mírnější, ale dlouhodobou bolest zábaly horké. Lékař vám také může nabídnout vířivou vanu nebo střiky. Slyšeli jste o tzv. pivních lázních?

Pulsní magnetoterapie

Je novější léčebnou metodou s velmi dobrými výsledky. Urychluje regeneraci nervů a k odeznění bolestí dochází poměrně brzy.

Operace

Pokud je bolest dlouhodobá nebo se neustále opakuje, příčinou mohou být degenerativní změny páteře, kdy je možno uvažovat o operativním zákroku.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.3 Počet: 3 Nejlepší: 4 Nejhorší: 2

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies