Jahodové pokušení

Lahodné jahody jsou symbolem léta. Pokud si nehodláte dopřávat jahody jen tak, vytvořte si šťavnaté potěšení pro oko i pro váš mlsný jazyk. Nachystejte si potřebné ingredience a pozvěte své přátele.

Jahodový pohár v misce

Jahodové pokušení – jahodové pyré

Co budete potřebovat pro 6 osob:

600 g čerstvých jahod, 6 velkých pomerančů, 70 g cukru, 2 lžíce pomerančového likéru, několik lístků čerstvé máty, drcený led.

 

Postup

Odřízněte vršek pomeranče a pomocí malého nože a lžičky vydlabejte dužninu. Tu pak nakrájejte na kostičky do větší misky a vymačkejte z ní šťávu, kterou smíchejte s pomerančovým likérem a cukrem a povařte 5 minut na mírném ohni. Dejte vychladit. Mezitím nakrájejte jahody a zalijte je sirupem - připravit si jej můžete i z černého rybízu. Vzniklou směsí naplňte připravené pomerančové slupky a dejte na půl hodiny do ledničky. Na závěr ozdobte čerstvými lístky máty a drceným ledem. Chutná i s růžovým šampaňským.

 

 

Jahodové pokušení – Pohárky plné jahod

 

Co budete potřebovat pro 6 osob:

Oříškové sušenky, 12 lžic smetany, 6 lžic amaretta, 600 g jahod, 250 g lučiny, 2 lžíce cukru, 50 g mandlových lupínků.

 

Postup

Minimálně půl hodiny předem nechejte lučinu odležet v pokojové teplotě a pak přimíchejte cukr. Nakrájejte jahody na plátky a přidejte do pohárků. Do pohárových sklenic přidejte oříškové sušenky, polijte je trochou smetany a pokapejte amarettem. Do pohárku přidejte lučinu. Ozdobte celými jahodami, mátou a mandlovými lupínky.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies