Jde hubnout zdravě a pohodlně - 1.díl

Jaké hrozí zdravotní rizika lidem, kteří trpí nadváhou a nebo obezitou? Studie ukazují, že snížení hmotnosti již o několik kilogramů je okamžitě viditelné na úpravě zdravotního stavu.

Žena s rukou ve vlasech

1. Hlavní zásada je: Nemít doma mnoho jídla

Odpovědi na otázku jestli jde hubnout zdravě a pohodlně se budou asi hodně lišit, ale určitě se najde hodně takových, kteří nám potvrdí, že to vyzkoušeli a že to jde.

Doktorka Hudečková má na hubnutí zdánlivě jednoduchý recept: „Zdravý člověk, pokud chce zhubnout, musí jíst maximálně 5 000 KJ denně. Ono to sice jde i se 6 000 KJ. Ale pak většinou hubnete tak pomalu, že vás to nebude bavit,” říká doktorka Hudečková, která má obrovské zkušenosti s různými věkovými skupinami i pacienty.

Vyzkoušelo si nás to několik. A jak jsme dopadli?

Podle slov jedné zdravotní sestřičky, která si tento postup nejen na vlastní kůži vyzkoušela, ale i s úspěchem dokončila nesmíte mít doma žádné jídlo navíc: „Kupovala jsem si vždycky potraviny jen na jeden den. A jednou, když jsem večer znovu prohlédla ledničku i potravinovou skříň a po sté si ověřila, že doma už není nic, co bych si u televize dala, narazila jsem na kilový sáček se strouhankou. Prostě jsem ho sežrala. A celý.”

Je možné si z toho vzít nějaké poučení?

Nedělejte si doma zbytečné zásoby!

Pro všechny lidi s nadváhou a především pro děti jsou dobroty ve formě tyčinek, čokolád, sušenek velkým lákadlem a velkým kalorickým nebezpečím.

Tedy jedna z hlavních zásad je : Nemít doma zbytečně mnoho jídla. A zkuste se zatím rozmyslet, jestli se s námi a s podporou Naturik nepustíte do pětitisicového hubnutí.

V příštím článku se podíváme na další „budoucí hubeňoury” a na to, čím lze hubnutí a vůli podpořit.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies