Jde hubnout zdravě a pohodlně - 3. díl

Jaké hrozí zdravotní rizika lidem, kteří trpí nadváhou a nebo obezitou? Studie ukazují, že snížení hmotnosti již o několik kilogramů je okamžitě viditelné na úpravě zdravotního stavu.

Žena sedící na pohovce

3. Jak je to s pitným režim při hubnutí

Především si dnes opravdu můžete vybrat, co a jak budete při dietě pít. Jsou diety, při kterých se dokonce alkohol doporučuje a bývaly dokonce lázně s hubnoucími programy, kde se ordinoval sice omezený sortiment a množství jídla, zato téměř neomezené množství vína.

V žádném případě se nenechte zmást tím, že sportovci nebo modelky, když potřebují rychle, ale opravdu rychle shodit, používají k tomu diuretika (léky způsobující zvýšené vylučování vody z organismu). Takoví lidé si svého zdraví neváží a riskují je pro krátkodobé příjmy, kterými se živí. To není naše cesta, takto se ke svému zdraví chovat nemůžeme. Podívejme se na hubnutí z trochu jiného úhlu a ejhle. Vždyť my hubneme především proto, abychom byli zdraví. Krása už pak přijde sama.

Takže pokud hubneme kvůli tomu abychom byli zdraví musíme nejen zdravě jíst, ale i zdravě pít. Samotná voda, rozhodně k pití nestačí. Vysokokalorické nápoje, byť to jsou třeba ovocné šťávy, se k pravidelnému pití nehodí vůbec.

Co minerální vody? Vynikající nápad. Zdá se, že je to to pravé řešení, ale kterou vodu si vybrat? Jak často je střídat. A tady je opravdu těžká odpověď. Tak si snad řekneme jenom základní pravidla, která opravdu platí. Za prvé, pozor na minerální vody s vysokými obsahy solí - ty se ke každodennímu pravidelnému pití opravdu nehodí a to především proto, že je snáší málokterý organizmus.

Druhé hlavní pravidlo: Střídejte minerální vody co nejčastěji. Vyhnete se tím jednostranné zátěži organizmu vznikající pravidelným příjmem některých z prvků, které minerálky obsahují.

Pravidlo třetí? Vždyť mi místo rady, kterou pít především varujeme, kterou nepít. Víte co? Co tak sáhnout po produktu, který dokáže doplnit vašemu organizmu maximum potřebných prvků a minerálů a nezatěžuje jej přitom nadbytečnými solemi. Známe takový? 

Že jsme vynechali čaje? Správná poznámka. Existuje celá řada čajů, která se k našemu programu hodí a ty si probereme příště.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies