Koupelové oleje potěší duši i tělo

Koupelové oleje zanechávají pokožku nejen hedvábně hladkou a vláčnou, ale také probudí vaše smysly a potěší vaši duši. Do jaké koupací olejové lázně se naložit? A v čem tkví přednosti koupelových olejů?

Zapálené svíčky položené na okraji vany

Koupel v oleji jako rituál

Celodenní práce a stres vyžaduje pozastavení a spočinutí. Takové spočinutí nabízí koupelna, kde s oblibou provádíme očistný rituál. O to více se můžeme těšit na voňavou koupel provoněnou olejem, která nás dostane do pohody a potěší unavené tělo a mysl.

Koupelové oleje nejsou totéž jako voňavé bublinky pěny

Koupelová lázeň byla od nepaměti zpříjemňována nejrůznějšími přísadami – bylinnými i rostlinnými. Známá je také přísada medu a mléka. Moderní doba se nám snaží koupel „nabublat” i provonět, ale to si žádá důmyslnou chemickou laboratoř. A to není nic pravého pro naši pokožku, protože takové výrobky mají tendenci zbavovat ji ochranného lipidového filmu.

Není olej jako olej v olejové koupeli

Na trhu se objevuje řada olejů, ale i tady platí zásada vybírat obezřetně podle složení. Základem mohou být minerální oleje, které se vyrábějí z ropy a tudíž neobsahují cenné láky, nebo oleje rafinované, které se však získávají při vysokých teplotách. Při výběru koupelového oleje bychom měli také dávat pozor na syntetické parfemace, syntetické konzervanty a barviva.

Koupat se jen v koupelovém oleji lisovaném za studena

Ideální je, aby koupelový olej obsahoval olej lisovaný za studena. Při této technologii zůstávají zachovány všechny nezbytné cenné látky. Aby si pochutnaly i čichové smysly jsou do koupelových olejů přidávány i esenciální oleje, které dodají tu pravou vůni s nezaměnitelnými účinky pro lidský organismus.

Proč právě koupelové oleje

  • Zanechají vaši pokožku natolik hladkou, jemnou a vláčnou, že už nebudete potřebovat žádné pěsticí přípravky.
  • Zregenerujete svou pokožku, neporušíte její přirozený lipidový filtr a kožním problémům nedáte šanci.
  • Vaše pokožka bude hydratovaná a provoněná.
  • Koupelové oleje nepění a jsou vhodné i do vířivých van.
  • Koupelové oleje vás zbaví svalového i duševního napětí a umožní lepší vylučování toxinů z těla, což se může hodit i při kocovině…

Koupelový olej podle příležitosti

Všechny koupelové oleje se vyrábějí z pečlivě vybraných rostlin a čerpají tak z jejich blahodárných schopností. Účinky léčivých rostlin se předávají z generace na generace a využívá se jich hojně v aromaterapii. Setřeste ze sebe nervozitu koupelovými oleji z: červeného pomeranče, jalovce, mandarinky, růžového dřeva, ylang.. Pomozte unaveným nohám pomocí eukalyptu, heřmánku, jalovce, rozmarýnu… Ať už vyberete jakkoliv - potěšíte tělo i ducha.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies