Lefkada - perla řeckých ostrovů

Lefkada je ostrov překrásných pláží a panenské přírody. Vápencové útesy a bujná vegetace vytvářejí scenérie, při kterých se tají dech. Pláž Porto Katsiki je dokonce považována za osmou nejkrásnější na světě.
Pohled na skály a moře

Dovolená last minute - Lefkada a řecké ostrovy

Na Lefkadu a řecké ostrovy pořádá zájezdy last minute většina cestovních kanceláří. Ostrovy jsou oblíbené pro svou jedinečnou kulturu, krásné pláže a bezpočet možností výletů a poznávání přírodních i kulturních krás. Zajímá-li vás ostrov Kos - klikněte sem.

Lefkada a aktivní dovolená

Na Lefkadě se můžete potápět, zkusit vodní lyžování nebo canyoning, projet se na motorových člunech, brouzdat se řekou Acheron nebo kaňonem Vikos, jezdit na koni, proplouvat skalními jeskyněmi, a to není zdaleka všechno..

Lefkada a geografie

Lefkada leží v Jónském moři jižně od řeckého kontinentu, na úrovní jižní části Sardinie nebo Baleárských ostrovů. Hlavním městem je Lefkas s pouhými sedmi tisíci obyvateli. Ostrov má rozlohu 303 km2 a s pevninou je spojen uměle sypaným mostem.

Lefkada a přírodní podmínky

Ostrov lemuje mohutné pohoří a terén je značně členitý. Skalní útesy místy zasahují až přes pláž do moře, což vytváří nádhernou scenérii. Hluboké zálivy a přímořské jeskyně a pestrá vegetace činí pláže neobyčejnými a pozoruhodnými. Pláž Porto Katsiki je dokonce považována za osmou nejkrásnější na světě.

Lefkada a počasí

Na Lefkadě je vždy příjemné a vyrovnané počasí (o předpovědi více zde). Vane zde příjemný vánek a prší pouze v zimním období. Od srpna do září se průměrné teploty pohybují okolo 30°C.

Lefkada a turistické zajímavosti

  • historické město Ithaka pro příznivce archeologie
  • benátská pevnost Santa Maura
  • hlavní město Lefkas, kulturní a turistické centrum ostrova
  • četné vesničky s tradiční kulturou
  • možnost výuky vodních sportů včetně paraglidingu a kiteboardingu
  • Modré jeskyně
  • kaňon Vikos
  • řeka Acheron

Lefkada a pláže

Lefkada je ostrov pláží, na které jen tak nezapomenete. Západní pobřeží je lemováno skalními útesy a zdejší pláže tak patří mezi nejpozoruhodnější z celého ostrova. Z devítikilometrové pláže Porto Katsiki (osmé nejkrásnější na světě) můžete dojít k mysu Lefkatas s obdivuhodnými stržemi. Na jihu od letoviska Nidri najdete řadu malých oblázkových pláží s vodou bohatou na mořské živočichy, což ocení milovníci potápění.

 

Pláže jsou obvykle písčito-oblázkové s pozvolným vstupem do vody. Moře je klidné a bezpečné.

Lefkada a letoviska

Nidri

Je jedno z nejoblíbenějších prázdninových středisek, od hlavního města vzdálené asi 17 km. Je výchozím bodem pro výlety na sousední ostrůvky nebo k jinak nepřístupným plážím. Díky půjčovnám aut a motorek můžete podnikat i výlety do vnitrozemí. Necelé čtyři kilometry od města se nacházejí romantické vodopády.

Vasiliki

je centrem vodních sportů od paraglidingu - více zde až po kiteboarding - více zde. Stejně jako v Nidri odtud vyplouvají výletní lodě.

Agios Nikitas

nabízí řadu rozmanitých možností koupání, ale také bezpočet kaváren, taveren, barů a obchodů. Asi dvacet minut od této původně rybářské vesničky se nachází nádherná pláž Milos, což je v překladu pláž zamilovaných. Cesta k pláži vede krásnou subtropickou krajinou. Severně od města se nachází kláštěr Faneromenis, odkud je krásný pohled na nejsevernější pláž Gira.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies