Lubrikační gel pro lepší sex

Patříte k těm, kteří při milování používají lubrikační gel neboli prostředky pro zvlhčení? A přemýšleli jste někdy o tom, jestli jejich časté používání nemůže být pro vás škodlivé?
Žena s pramenem vlasů přes obličej

Pro některé je lubrikační gel něco nadstandardního, jinému nahání strach, protože ho lidé často spojují jen s extrémními sexuálními praktikami. Jak to s lubrikačním gelem opravdu je?

Lubrikační gel – typy gelů

  • Vodní – vodou rozpustné, nejméně dráždící lidskou pokožku
  • Olejové – na bázi petrolejového želé (vazelína)
  • Silikonové – na bázi silikonu, nezasychají tak rychle jako vodní
  • Alternativní – různé přírodní oleje
  • Speciální – aromatizované

Lubrikační gel – kdy ho použít?

Lubrikační gel je možno použít při povrchovém dráždění partnerky, při používání erotických pomůcek a pokud to není příliš často, tak i při vniknutí, není-li partnerka dostatečně vlhká.

Lubrikační gel – použití s kondomem

Při použití lubrikačního gelu spolu s kondomem dbejte zvýšené opatrnosti na to, aby byl použit lubrikační gel na vodní bázi. Třeba olejové lubrikační gely poškozují strukturu latexu, což může mít za následek, že kondom nesplní svou funkci.

Lubrikační gel – anální sex

Ať už si to přejeme nebo ne, anální sex je považován za extrémní sexuální praktiku. A přitom se tímto druhem sexu uspokojuje celkem hodně párů a asi nikoho z nich nenapadne, že provozují nějaký extrém. Ve většině případů berou anální sex jako zpestření jejich sexuálního života.


Ti, kteří anální sex nějakou dobu provozují jistě vědí, jak k němu musí přistupovat. Lidé, kteří by ho chtěli vyzkoušet poprvé, musí znát určité zásady. Jedním z nejdůležitějších pravidel u análního sexu je: „Nikdy neprovozujte anální sex bez lubrikačního gelu!

Lubrikační gel – je škodlivý?

Pořekadlo všeho moc škodí, bohužel platí i u používání lubrikačních gelů. Jestliže používáte lubrikační gel při každém milování a delší dobu, může dojít k narušení přirozeného povrchu sliznic. Je tedy mnohem lepší, když se občas budete věnovat delší milostné předehře a pustíte „vlastní šťávu”, než abyste si škodily. Co víte o orgasmu a ženské ejakulaci?


Ať už si vyberete jakýkoliv lubrikační gel, pamatujte, že už není dávno výrobkem, za který byste se museli stydět. Právě naopak, buďte pyšní, že se nestydíte za to, že si chcete užívat sexu a pokoušíte se o jeho zpříjemnění.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies