Lyžování 2006/2007 v Krkonoších

Přemýšlíte, kam letos vyrazit na lyže? Hledáte náročný terén nebo se naopak chcete pobavit nad svými začátečnickými pokusy? Ať tak či tak, ideálním místem pro všechny je mekka všech zimních sportů - Krkonoše.

Zasněžené stavby s lanovkou na hoře Sněžka

Lyžování 2006/2007 v Krkonoších

Naše nejvyšší hory byly odedávna velkým lákadlem pro lyžaře, běžkaře i turisty. Díky sjezdovým tratím různých obtížností od nejdelších a nejnáročnějších po cvičné louky pro děti a začátečníky si přijde na své opravdu každý. V sezóně 2006/2007 pro vás lyžařská střediska v Krkonoších přichystala nespočet sportovních, rekreačních i zábavných možností. Stačí si jen vybrat..

Krkonoše – lyžařský ráj

Moderně vybavená lyžařská střediska, pečlivě upravené běžecké tratě, umělé zasněžování svahů, lyžařské školy a školky, noční lyžování, to vše a ještě více nabízí většina lyžařských areálů v Krkonoších. Ve větších lyžařských střediscích jsou také k dispozici bezplatné skibusy, které přepravují lyžaře mezi lyžařskými centry a ubytovacími zařizeními.

NEJZNÁMĚJŠÍ LYŽAŘSKÁ STŘEDISKA V KRKONOŠÍCH

Mezi nejkvalitnější (5-ti hvězdičková) lyžařská střediska v Krkonoších patří skiareály Špindlerův Mlýn, Pec pod Sněžkou a Rokytnice nad Jizerou.

Lyžařské středisko Špindlerův Mlýn

Špindlerův Mlýn je jedním z nejvýznamnějších lyžařských středisek České republiky. Nabízí 5 lanových drah, 11 lyžařských vleků, 26 km sjezdových tratí, snowpark s populární U- rampou, bobovou a sáňkařská dráhu a večerní lyžování. Na své si přijdou i milovníci běžeckého lyžování. Špindlerův Mlýn je každým rokem spolupořadatelem několika významných světových sportovních akcí. Volný čas lze využít k návštěvám bazénu, diskoték či bowlingových drah.

Pec pod Sněžkou, lyžování a sjezdovky

Skiareál Pec pod Sněžkou je největším lyžařským střediskem v Krkonoších. Leží v nadmořské výšce 800 - 1 602 m.n.m. Poloha skiareálu v úpatí tří nejvyšších hor Krkonoš – Sněžky, Studniční hory a Luční hory slibuje bohatou podívanou a množství překrásných turistických stezek. Kromě unikátní přírody vás jistě uchvátí i malebné horské chaloupky a historické centrum města. Skiareál nabízí 10 vleků, 9 km sjezdových tratí, možnost večerního lyžování. Pro vyznavače snowboardingu je po celou sezónu připraven velký funpark. Můžete se také projet v kočáru taženém koňmi, zahrát si tenis, squash, zaplavat si nebo odpočívat v sauně.

Rokytnice nad Jizerou

Skiareál Rokytnice nad Jizerou nabízí celkem 27 vleků, sjezdové tratě všech náročností, skiservisy, snowpark, a bezplatné skibusy po celém lyžařském areálu. Rokytnice jsou oblíbeným místem snowboardistů. Volný čas můžete využít k návštěvě některé z útulných vináren, hospůdek, diskoték, bowlingového centra či fitness centra. Skiareál leží ve výšce 520 m n. m.

Lyžování v Harrachově

Harrachov leží 686 m n.m. a pro svou polohu (hraničí s Polskem) patří k nejvýznamnějším rekreačním a sportovním střediskům Krkonoš. Nabízí ideální podmínky pro lyžaře – běžkaře i pro turisty. Známý je ale hlavně pro zdejší skokanské můstky. Právě v Harrachově se pravidelně pořádají skokanské soutěže. Skiareál se může pyšnit desítkami kilometrů sjezdových tratí všech stupňů náročnosti. Že byl dříve Harrachov také uznávaným centrem sklářství, se můžete přesvědčit ve zdejším muzeu.

DALŠÍ LYŽAŘSKÁ STŘEDISKA V KRKONOŠÍCH

Skiareál Dolní Dvůr

Skiareál Dolní Dvůr se nachází v 610 - 760 m.n.m. Klidné prostředí skiareálu je vhodné pro rodinnou rekreaci. Na čtyřech lyžařských vlecích se mohou učit děti i dospělí. K dispozici je lyžařská škola a půjčovna sportovního vybavení. Skiareál Dolní Dvůr nabízí také možnost večerního lyžování.

Skiareál Janské Lázně

Jak už název vypovídá, skiareál Jánské lázně je nejen sportovním, ale i lázeňsky rekreačním centrem. Lyžaři mají k dispozici 2 lanové dráhy a 12 lyžařských vleků různých typů a délek. Sjezdové dráhy dosahují až 3 km, čímž se řadí mezi nejdelší v Čechách. Na své si přijdou děti i dospělí, sáňkaři je oblíbená 3,5 km dlouhá Černohorská sáňkařská cesta.

Skiareál Strážné

Skiareál Strážné je vybaven čtyřmi sjezdovými tratěmi, množstvím běžeckých tratí, snowtubingem, dětskou lyžařskou školkou i profesionálními lyžařskými školami, skiservisy, půjčovnami lyžařského i snowboardového vybavení. K dispozici je také freestyle snowpark vybavený množstvím překážek a skoků. Romantické duše mohou využít večerního lyžování nebo zimní vyjížďky na koních.

Skiareál Mladé Buky

Skiareál Mladé Buky v blízkosti Pece pod Sněžkou nabízí v posledních letech stále kvalitnější služby. Kromě rozsáhlého bezplatného parkoviště přímo v areálu je zde sedm vleků, sjezdovky různé obtížnosti, U-rampa, snowpark, systém umělého zasněžování, skibary, bezplatné sociální zařízení, večerní osvětlení lyžařského areálu zajišťující pohodlné večerní lyžování. Dětské vleky Krteček a Rosnička využijí především děti. Díky široké rozmanitosti sjezdových terénů je skiareál vyhledáván lyžaři začátečníky i lyžaři profesionály.

Skiareál Benecko

Skiareál Benecko nabízí 8 lyžařských vleků s pravidelným udržování sjezdovek, večerní lyžování, umělé zasněžování, závodní i turistické běžecké tratě, lyžařské školy. Benecko má ideální podmínky pro děti a začínající lyžaře, ale na své si přijdou i snowboardisté, bobaři a sáňkaři. Skiareál se nachází v nadmořské výšce 700 - 1 000 m n.m.

Běžecké tratě v Krkonoších

  • Pec pod Sněžkou - Malá Úpa
  • Svatý Petr - Strážné
  • Špindlerův Mlýn - Pec pod Snežkou
  • Vrchlabí U Kódla - Vrchlabí U Kódla (okružní trať)
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies