Masáž zvládnete i sami

Cítíte se často polámaní, unavení a marně přemýšlíte nad tím kde vzít čas na návštěvu masážního salónu? Tzv. automasáží si pomůžete sami. Bez pomoci a v klidu domova si dopřejete úlevu...
Žena držící časopis

Výhody automasáže

  • Bolesti se zbavíte přesně ve chvíli, kdy se dostaví.
  • Sílu hmatů a délku masáže můžete přizpůsobit svým potřebám. Je to snažší než vysvětlovat vše terapeutovi.
  • Naučíte-li se různé fígle, dokážete časem účinně bojovat proti únavě nebo třeba zastavit záchvat migrény.
  • Masáž je skvělou bojovnicí se stresem.
  • Masáž dodává tělu energii, zvyknete-li si masírovat se každé ráno, budete odolnější vůči řadě nemocí a zdravotních potíží.

Nevýhody automasáže

  • Většinou si při automasáži musíte vystačit jen s jednou rukou a jednotlivé hmaty je proto nutné provádět vícekrát.
  • Na masáž celého těla najednou asi nebudete mít síly - je fyzicky náročná a věřte, že i profesionální masér se na ní docela nadře.
  • Nezbývá než se soustředit na tu část těla, která to nejvíc potřebuje.
  • Těméř nemožná je automasáž zad. Abyste ji zvládli, museli byste použít některý ze speciálních kartáčů.

Odstraňte bolest z ramen automasáží

Konečky prstů pravé ruky stlačte horní stranu levého ramene. Opakujte několikrát a vždycky začněte od spodní části krku a skončete u ramenního kloubu. Nakonec pevně přejeďte celou masírovanou partii, pak postupujte stejně na druhé straně a následně pokračujte oběma rukama. Pomocí konečků prstů provádějte malé krouživé pohyby po zadní části krku směrem nahoru a od spodiny lebeční. Jemné kroužky uvolní svaly mnohem lépe nežli přímé statické stisky.Automasáž ramen je vhodná pro ty, kteří chtějí ulevit svým bolavým ramenům třeba i při práci. Uvolnění přinese při sedavém zaměstnání.

Automasáží zregenerujte své ruce

Krouživými pohyby palce jedné ruky masírujte rýhy mezi kůstkami na hřbetě ruky k zápěstí druhé ruky. Stejně ošetřete i celou dlaň. Potom poměrně silným tahem od konečků prstů k zápěstí hlaďte dlaň jedné ruky druhou. Tlak by měl vycházet z patky dlaně a s každým opakováním tlak snižovat. Nakonec přejeďte vnitřní stranu zápěstí.

Poznejte tajemství akupresury - více v článku zde

Zbavte chodila tíhy automasáží

Položte nohu přes nohu a nejprve jen dejte jednu ruku pod a druhou na chodidlo a přejíždějte po něm od prstů ke kotníku. Pak ho uchopte a palci na něj v kruzích tlačte - začněte z vnitřní části a skončete u hrany. Stejně pokračujte i po vyvýšené klenbě. Stále přidržujte chodidlo jednou rukou, druhou sevřete do pěsti a rotujte jí po klenbě chodidla. A nezapomeňte na prsty, kterým ulevíte, když každý lehce natáhnete.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies