Meditace – k čemu je dobrá?

Neklidná mysl je v dnešní době stejně závažný problém jako třeba rakovina. Pokud neumíte ani na vteřinu přestat myslet, mysl vás bude ovládat. Neklidná mysl plodí negativní myšlenky, strach, deprese, oslabuje imunitu a celkově přispívá k rozvoji nejrůznějších onemocnění. Zjistěte, jak moc vám může meditace pomoci.

Meditující postava v žluté záři

Proč začít meditovat

Úzkost a deprese nemají šanci

Spousta lidí, ačkoliv jsou relativně šťastní – mají dobrou práci, skvělého partnera, spoustu přátel, cítí jakési vnitřní prázdno. Obvykle tkví v nedostatku lásky k sobě samému, ve strachu a vnitřním neklidu. Díky meditaci získáte právě to, co vám celou tu dobu tolik chybělo – sebeúctu, víru, optimismus a vnitřní klid.

Meditace působí pozitivně na váš zdravotní stav

Meditace snižuje krevní tlak, zpomaluje rytmus srdce, zmírňuje napětí svalů a posiluje obranyschopnost organismu i odolnost vůči stresu.

Zvýší se vaše schopnost koncentrace a empatie

Jakmile najdete svůj vnitřní klid, budete se lépe soustředit a více chápat a pamatovat si. Neklidná mysl nemůže nikdy svou práci vykonávat na 100%. Budete se lépe rozhodovat a řešení každodenních starostí bude také jednodušší – mnohé z nich už totiž jako starosti vnímat přestanete. Meditovat znamená přejít z rozumu do srdce a vidět tak věci z jiného úhlu pohledu – přesněji z nadhledu. To, co vás dříve trápilo, se vás již tolik dotýkat nebude.

Získáte optimismus, zesílíte svou intuici a sebevědomí

Intuice nepramení z rozumu, proto dokud nad vším příliš přemýšlíte, utíká vám pravá podstata věcí a přehlížíte často i to, co máte přímo před očima (například že váš partner vás ve skutečnosti vůbec nemiluje). Meditací se proto zesiluje schopnost intuice, snižuje se ale také negativita – najednou uvidíte svět růžověji. Uvědomíte si své skutečné potřeby a touhy a možná konečně získáte odvahu splnit si své sny.

Přitáhnete lásku

Při meditaci necítíte žádnou negaci, ale jen pocit nekonečna a bezpodmínečné lásky. Tento překrásný vjem si budete moci navodit kdykoliv „vypnete“, ale ovlivní vás i po dobu, kdy myslet budete. A protože láska přitahuje zase lásku, budete na lidi působit jako magnet, budou vás milovat pro pozitivní atmosféru, kterou začnete kolem sebe vytvářet.

Meditace jako stupeň nejvyššího odpočinku

Existuje spousta možností, jak relaxovat. Poslechem oblíbené hudby, odpočinkem v sauně či vířivce, procházkou. Při těchto činnostech ale není zdaleka zaručeno, že si odpočine i váš mozek – a nemyslete si, že odpočívá při spánku – dokud máte sny, jsou důkazem, že vaše mysl pracuje i přes noc. Dokážete si představit, co by se stalo, kdyby si několik let neodpočinulo vaše tělo? Jednoduše byste se zhroutili. Stejně tak váš mozek, pakliže si neodpočine, snadno „bouchne“ a vykazuje nejrůznější negativní reakce – pocity přepětí, úzkost, deprese, sklony k pesimismu až sebedestrukci.

V příštím článku zjistíte, jak se naučit meditovat krok za krokem.

Více k tématu

Meditace - když mysl odpočívá

Umění tantrického sexu

Astrální cestování

Meditace podle Zenu

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.3 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies