Minigolf - lehčí varianta golfu

Minigolf se historicky vyvíjí různými směry. V Evropě se jedná o sportovní disciplínu s jasně danými pravidly a normami, v Americe se rozvíjí jako oddechová forma golfu, pouze jako rekreační sport.
Golfová jamka s míčkem

Víte jak vznikl minigolf?

Minigolf se historicky vyvíjí různými směry. V Evropě se jedná o sportovní disciplínu s jasně danými pravidly a normami, v Americe se rozvíjí jako oddechová forma golfu, pouze jako rekreační sport. V počátcích byla filozofie minigolfu zaměřena jednoznačně, a to přiblížit finančně náročný klasický golf nižším vrstvám. A údajně již v 16.století se na skotských golfových hřištích navrtávaly další jamky, aby hráči mohli trénovat dohrávky.

Vývoj minigolfu a jeho druhy

Minigolf se hraje ve 40 zemích, přesně na čtyřech kontinentech a čeští hráči patří mezi světovou špičku. Existuje mnoho druhů různých variant herních systémů, které ovšem nejsou normovány. Pro závodní minigolf se využívají tři normované systémy, tzv. miniaturgolf, betonový minigolf, filcgolf. Hřiště se skládá z osmnácti drah s různými překážkami. Oficiální turnaje se hrají na čtyři a více kol. V minigolfu se nemohou při hře měnit hole jako u klasického golfu, za to má hráč k dispozici velké množství míčků, které se od sebe liší tíhou, materiálem, rychlostí, pružností, atd.

Proč hrát minigolf

Minigolf je vhodný pro všechny věkové kategorie. Dá se hrát od dětství po celý život. Mohou jej provozovat také zdravotně postižení.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies