Nahota – jak ji vnímáte?

Celebrity se odhalují v lechtivých časopisech, filmy jsou plné polonahých scén. Přesto zaujímáme k vlastnímu tělu postoj studu a morálních zábran. Proč? A jak vnímání našeho těla ovlivňuje náš osobní život?
Nahá žena ve tmě

Nahota jako společenské tabu

Stud z nahoty není přirozeným jevem, se kterým se rodíme, ale sociální deformací, která se předává z generace na generaci. Po staletí nás společnost učí, že ukazovat se nahý je nepatřičné a nemorální. Kdysi běhaly děti kolem domu nahé a nikdo se nad tím nepozastavoval. Naše vnímání nahoty však pozměnil silný vliv náboženství. V očích náboženství jsou pohlavní orgány nástrojem chtíče, něčím, co musí být skryto. Děti, které toto všudypřítomné společenské tabu vnímají, pak chápou své pohlavní orgány jako něco nečistého. Jak si pak ale mají ke svému tělu vytvořit zdravý vztah?

Ideálem krásy k anorexii

Nejen náboženství, ale také nesmyslný kult ideálu krásy působí na smýšlení o našem těle jako zhoubná nákaza. Současný vzor vychrtlých modelek a vždy perfektně vypadajících dam, kterému se snažíme přiblížit, nám přináší komplexy a mindráky obřích rozměrů. Kam ale tento trend směřuje? K nízkému sebevědomí, k depresím a v nejhorším také k poruchám příjmu potravy (anorexie, bulimie).

Nahota a sex

Mnoho lidí spojuje nahotu se sexem. Ale věřte, že kdyby jste s partnerem kolem sebe chodili nazí čtyřiadvacet hodin denně, časem začnete nahotu vnímat jako něco zcela přirozeného a na milování nebudete mít chuť výrazně větší než jindy. Pravdou je, že právě zahalená žena s rafinovaným výstřihem je zdrojem vzrušení a fantazie. Každý touží odhalit zahalené a právě ono odhalování – svlékání je předmětem touhy..

Nudismus a naturismus – svobodné chápání života

Proč bychom se měli stydět za něco tak přirozeného jako je nahé lidské tělo? Nazí se rodíme všichni, bez rozdílu. Nesexuální přístup k nahému lidskému tělu propaguje také nudismus. Nudismus znamená nejen zdravý vztah ke svému tělu, ale také větší ohleduplnost k přírodě a bližší vztah ke všemu přirozenému. Hlavní myšlenkou nudismu a jemu příbuznému naturismu je svobodnější chápání života a návrat lidí k přírodě.

Stydíte se nazí? Nahota je přece přirozená!

Jak vnímáte svou nahotu vy? Vyhýbáte se zrcadlu, když se převlékáte? Nebo se stydíte při odhalování svého těla před partnerem? Pokud se trápíte svým malým či příliš velkým poprsím, tlustými stehny či velkým zadečkem, komplexy vás budou svazovat nejen v sexuálním životě, ale také v přístupu k životu vůbec. Ženy, které přijímají své tělo takové, jaké je, jsou uvolněnější, odvážnější a přitažlivější. Pokuste se odhalit roušku zábran a procházejte se doma občas nazí. Nevyhýbejte se pohledu do zrcadla. Zapomeňte na diktát krásy, přijímejte sebe sama se vším všudy, z malých nedostatků udělejte přednosti. Pečujte o sebe jako o někoho, koho máte rádi.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies