Nakládaný hermelín s feferonkami
Ingredience
2 hermelíny, 2 cibule, 3 stroužky česneku, feferonky, grilovací koření, Tabasco, olivový olej
Postup
Hermelín podélně rozkrojte a potřete směsí prolisovaného česneku a grilovacího koření. Nakrájejte nadrobno cibuli rozdělte ji na pět dílů. Na dno zavařovací sklenice rozprostřete jeden díl cibule, plátek Hermelínu a zakápněte Tabascem. Na Hermelín dejte další díl cibule, znovu zakápněte Tabascem a takto postupujte dokud nebude sklenice plná. Mezi vzniklá místa vkládejte feferonky. Nakonec vše zalijte směsí oleje a grilovacího koření. Láhev zavřete a uložte na čtyři až pět dní do chladu.
Nakládaný hermelín s chilli papričkami
Ingredience
2 hermelíny, 2 stroužky česneku, chilli papričky, chilli koření, bobkový list, tymián, celý pepř, nové koření, olej
Postup
Připravte si směs z jednoho rozmačkaného česneku a chilli koření, touto směsí potřete půlku podélně rozříznutého hermelínu a přiklopte druhou půlkou. Hermelíny naskládejte do lahve od okurek až po samý okraj a do vzniklých mezer vložte chilli papričky. Jednotlivá patra prokládejte bobkovým listem. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a přidejte koření (bobkový list, tymián, celý pepř, nové koření), které trochu prohřejte. Jakmile olej zchladne, nalejte jej na hermelíny a láhev dolejte čistým olejem. Po čtyřech až pěti dnech můžete hermelín konzumovat. Nejlepší je k pivu a vínu.
Diskuze