Nakupovat levně a nebo kvalitně?

Kvalitní věci nemusí být nutně drahé, lze je koupit i za pár korun! Důležité je se při výběru oblečení, obuvi a doplňků soustředit na detaily.

Růžové tkaničky v botě

Víte, kde nakupovat?

Oblečení, obuv i doplňky lze koupit v kamenných obchodech, na tržnicích a nebo přes internet. Nelze přesně říci, která z výše uvedených možností je pro nás nejvhodnější, každá má své pro a proti.

Výhodou kamenných prodejen je možnost si dané zboží osahat a také jej vyzkoušet, což při nákupu přes internet není možné. V případě koupě zboží v tržnici si sice můžeme zboží osahat, často ale není příležitost si jej vyzkoušet. Cenově nás vyjde oblečení a obuv nejlépe na internetu nebo v tržnici. Nemůžeme ale čekat, že za pár korun koupíme opravdu kvalitní zboží.

V kamenných prodejnách je cena obvykle vyšší, ovšem pokud narazíme na sezónní výprodej, můžeme zde zakoupit kvalitní oblečení, obuv a nebo doplňky za pár korun.

Když nakupovat, tak se slevou

Rady, pro levný a kvalitní nákup

  • Než se rozhodneme daný kousek oblečení, doplňku a nebo obuvi koupit, pečlivě si jej prohlédneme a osaháme.
  • Pozorně si přečteme etiketu, která nás informuje o složení materiálu daného výrobku. Zdá se být etiketa nepřehledná? Nedokáže nám pomoci ani prodavač či prodavačka? Ne? Tak od takového výrobku dáme raději ruce pryč.
  • Zkontrolujeme, zda-li jsou švy u oblečení v pořádku, pokud někde trčí nitě, raději oblečení pověsíme zpátky na stojan.
  • Je možnost si oblečení nebo obuv vyzkoušet? Rozhodně to uděláme!
  • Zkontrolujeme také potisk oblečení. Pokud se nám zdá, že je barva příliš sytá a mohla by po prvním vyprání vyblednout, zkontrolujeme rubovou stranu. Je rubová strana bílá a nebo podstatně světlejší, než licní strana? V takovém případě jej raději nekupujeme.
  • Nové oblečení musí být na omak hladké, měkké a bez hrbolů. Nejsme si jisti jeho novotou? Raději jej vrátíme zpátky!
  • V případě bot vyzkoušíme pevnost spoje a elasticitu podrážky. Také si dáme pozor na označení „módní", které je spojeno s krátkou záruční dobou.
  • Pokud si kupujeme koženou obuv, měla by být měkká, dobře se přizpůsobit noze a být příjemná na dotyk. Obuv z koženky je obvykle tvrdá, tuhá a při zkoušení obvykle svírá nohu. Do kvalitní obuvi se vyplatí investovat.
  • Vždy si schováme účtenky. Když se oblečení po prvním vyprání srazí, vytáhne, je plné žmolků a nebo se odbarví, vyreklamujeme jej! To stejné platí i u bot - pokud se nám během několika měsíců sešlape podrážka a nebo se někde objeví díra, neotálíme s reklamací. A to i v případě, že jsme zboží koupili na tržnici!

Víte, co jíte? Čtěte si obaly potravin!

Vyznáte se v podprsenkách?

Boty - vybírejte ty nej

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Vybrané video

Bezbolestná léčba zubního kazu
Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Lifestylový magazín Mineralfit.cz zabaví celou rodinu. Dočtete se zde spoustu informací o zdraví, kráse, stylu, zdravém jídelníčku, zajímavostech ze světa, práci, bylinkách či vztazích mezi rodiči a dětmi.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies